xcounter
#

Україна отримає 31 млн євро від ЄС на оборону: на що спрямують ці кошти

1572
Україна отримає 31 млн євро від ЄС на оборону: на що спрямують ці кошти

У Фонді сподіваються, що ця допомога "підвищить загальну стійкість України та допоможе зміцнити потенціал Збройних Сил України"

Євросоюз виділив Україні 31 млн євро на зміцнення оборонних спроможностей. Відповідне рішення було ухвалене Радою ЄС, повідомив очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter. Кошти були виділені у рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру.

"Українська дипломатія наполегливо та системно працювала над досягненням цього результату і нарешті маємо позитивне рішення — завдяки тривалій та плідній дискусії українських дипломатів із інституціями Євросоюзу та його державами-членами", – зазначив Кулеба.

Пакет допомоги передбачатиме зміцнення потенціалу ЗСУ за чотирма напрямками: медицина, інженерні спроможності та заходи із розмінування, мобільності та логістики і кібербезпеки. Зазначається, що відповідна допомога розрахована на 36 місяців. Крім України, пакети допомог також отримали Грузія, Республіка Молдова та Республіка Малі.

Читайте також: Канада розглядає варіанти воєнної допомоги Україні, "жорсткий" - прислати на підмогу винищувачі чи фрегат