xcounter
#

Сотні дронів-камікадзе, десятки артсистем, 1600 одиниць протитанкової зброї - Великобританія оголосила про передачу озброєння ЗСУ (оновлено)

7246
Скоріш за все у новому пакеті будуть 105-мм гармати
Скоріш за все у новому пакеті будуть 105-мм гармати

Черговий транш військової допомоги від Великої Британії - частина нового пакета допомоги на 1 млрд фунтів.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес оголосив про чергову передачу озброєння Україні. Як передає британське міноборони, мова йде про 20 одиниць 155-мм САУ M109 та 36 105-мм гаубиць L119. За ними будуть надані контрбатарейні радари та понад 50 тисяч артбоєприпасів радянських калібрів.

Також найближчими тижнями Велика Британія направить понад 1600 одиниць протитанкової зброї. А що найцікавіше сотні дронів-камікадзе тип яких залишається не розголошеним. Щодо останніх, то Defense Express вже зробив детальний огляд можливих варіантів.

Читайте також: Кабмін уже запланував, коли виробництво Bayraktar TB2 має початись в Україні

Ця допомога передається в рамках нового пакету допомоги, який становить додаткові 1 мільярд фунтів (1,2 мільярда доларів), як вже колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон виділив для України минулого місяця. Загальна підтримка Лондона таким чином становить до 2,3 мільярда фунтів стерлінгів.

NLAW
Передача декількох тисяч NLAW стала одним з факторів перемог ЗСУ

Варто зазначити, що Велика Британіявже передала величезну кількість озброєння, включаючи протитанкові ракетні комплекси, ракети Brimstone, протитанкові гранатомети, ПЗРК, реактивні системи M270, бронемашини та інше озброєння.

Навчання у британії зсу

Окрім того, британська армія, розпочала загальновійськову підготовку українських військових, яка включає кількамісячний курс піхотної підготовки у складі підрозділів за стандартами НАТО з використанням техніки та озброєння НАТО, що передаються ЗСУ.

Читайте також: Не тільки Gripen чи F-16, а ще Eurofighter та Rafale: перелік можливих винищувачів для України значно ширший