xcounter
#

Кабмін уже запланував, коли виробництво Bayraktar TB2 має початись в Україні

9202
Bayraktar TB2 Збройних Сил України, фото ілюстративне
Bayraktar TB2 Збройних Сил України, фото ілюстративне

Урядовці також уже розрахували, скільки коштуватиме початок власного виробництва розвідувально-ударних безпілотників

Буквально ще "в минулому житті", міністри оборони України та Туреччини 3 лютого 2022 року підписали Рамкову угоду про співпрацю в сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

Найголовніший елемент цієї угоди передбачає організацію виробництва в Україні розвідувально-ударних безпілотних комплексів Bayraktar TB2. Окремі відомі на той момент пункти про можливий проект з побудови потужностей для виготовлення "Байрактарів" та про необхідні умови для його реалізації (в умовах мирного часу) - Defense Express викладав ось за цим посиланням.

Читайте також: Флешмоб "збери на Bayraktar TB2 для ЗСУ" набирає обертів: хто ще подарує ЗСУ турецькі безпілотники
Bayraktar TB2 Збройних Сил України, фото ілюстративне

Тепер же, за 5 місяців потому, Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект про ратифікацію такої Рамкової угоди. І в пояснювальній записці до цього законопроекту з’явились нові деталі.

Наприклад, Кабмін уже планує, що виробництво Bayraktar TB2 на потужностях в Україні стартує уже в 2025 році. При цьому використовуватимуться саме українські двигуни від "Мотор Січ". Сума необхідних інвестицій для втілення такого проекту складає порядка 100 мільйонів доларів за 10 років.

Інші деталі – Кабмін поки не розкриває. Коли відбудеться голосування за ратифікацію Рамкової угоди – також поки не повідомляється.

Bayraktar TB2 Збройних Сил України, фото ілюстративне
Читайте також: Як Bayraktar TB2 зупинив наступ ворога на Київ: оператор БПЛА вперше розповів про свою роботу – The Times