xcounter
#

Флешмоб "збери на Bayraktar TB2 для ЗСУ" набирає обертів: хто ще подарує ЗСУ турецькі безпілотники

3589
Флешмоб "збери на Bayraktar TB2 для ЗСУ" набирає обертів: хто ще подарує ЗСУ турецькі безпілотники

Вже четверта країна (якщо не враховувати безпосередньо Україну) вирішила зібрати на Bayraktar TB2 для ЗСУ

Канада стала черговою країною, що приєдналася до флешмобу "назбирай на Bayraktar TB2 для Збройних Сил України" – гуманітарна організація UhelpUkraine, що базується у Торонто, запустила кампанію зі збору коштів на закупівлю БПЛА.

Всього планується зібрати 7 млн канадських доларів, а сам безпілотник канадці хочуть подарувати ЗСУ на День Незалежності України 24 серпня.

Читайте також: Що буде, якщо РФ захоче посилитися розвідувально-ударними безпілотниками Bayraktar TB2
Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 Військово-Морських Сил України

Нагадаємо, першою країною, яка вирішила зібрати на Bayraktar TB2, стала Литва – після завершення збору, виробник цих безпілотників, турецька компанія Baykar Makina, зазначив, що передадуть цей БПЛА для ЗСУ безоплатно, а Литва спрямувала зібрані кошти на закупівлю боєприпасів та інші потреби ЗСУ.

Bayraktar TB2
"Литовський" Bayraktar TB2 для ЗСУ

Згодом масштабний збір на Bayraktar TB2 стартував у рамках проекту "Народний Байрактар" – Благодійний Фонд Сергія Притули та блогер Ігор Лаченков за три дні зібрали 600 млн гривень на закупівлю чотирьох БПЛА Bayraktar TB2 – після завершення зборів виробник повідомив, що подарує ЗСУ три розвідувально-ударні безпілотники.

Потім зібрати на Bayraktar TB2 для ЗСУ вирішили поляки – наразі в них залишилося 9 днів, щоб дозбирати необхідну суму.

Зрештою, нещодавно до флешмобу приєдналася і Норвегія – за 80 днів вони планують зібрати 55 млн крон (приблизно 5,5 млн доларів) і передати їх у фонд допомоги при Посольстві України.

Читайте також: Не Bayraktar TB2 єдиним: на яку ще зброю для ЗСУ вирішили "скинутися" поляки