xcounter
#

Що буде, якщо РФ захоче посилитися розвідувально-ударними безпілотниками Bayraktar TB2

4579
Що буде, якщо РФ захоче посилитися розвідувально-ударними безпілотниками Bayraktar TB2

Турецький виробник безпілотників дав чітку відповідь щодо постачання продукції до РФ

Армія РФ не зможе посилитися розвідувально-ударними безпілотниками турецького виробництва. Такий висновок можна зробити з інтерв’ю CNN виконавчого директора компанії Baykar Makina Халука Байрактара.

За його словами, турецька компанія Baykar Makina ніколи не продавала і не буде продавати РФ безпілотники. "Ми такого не робили і не забезпечували їх. Ми також ніколи не зробимо цього. Тому що ми підтримуємо Україну, підтримуємо її суверенітет і фактично її боротьбу за незалежність", – зауважує Халук Байрактар.

Читайте також: Неймовірна живучість Bayraktar TB2 проти С-300 та авіації РФ: унікальні випадки, коли БПЛА вдалося врятуватися

Він також відзначає, що Туреччина та Україна пов’язані стратегічним рівнем співпраці, передусім в аерокосмічній та оборонній галузях і йдеться про роки зусиль: "Туреччина підтримує Україну бойовими БПЛА, ми також закуповуємо в України двигуни для безпілотників. Ми побудували відносини з Україною так, що це дає переваги обом країнам".

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 знищує ціль на острові Зміїний
Нагадаємо – з початку повномасштабної війни з РФ Україна активно закуповує турецькі безпілотники Bayraktar TB2. Так, за даними міністра оборони України Олексія Резнікова, ЗСУ з 24 лютого 2022 року отримали до 50 турецьких ударних дронів.

Читайте також: Як Bayraktar TB2 зупинив наступ ворога на Київ: оператор БПЛА вперше розповів про свою роботу – The Times