xcounter
#

Не Bayraktar TB2 єдиним: на яку ще зброю для ЗСУ вирішили "скинутися" поляки

11120
Не Bayraktar TB2 єдиним: на яку ще зброю для ЗСУ вирішили "скинутися" поляки

Чекаємо, коли хтось вирішить зібрати на HIMARS для ЗСУ

Польща продовжує допомагати озброювати Збройні Сили України сучасною зброєю – раніше ми розповідали про те, як поляки, надихнувшись прикладом Литви та, власне, України, розпочали власний збір коштів на Bayraktar TB2 для Збройних Сил України.

Наразі, за 15 днів збору коштів на турецький розвідувально-ударний безпілотник, поляки вже зібрали більш ніж половину необхідної суми – понад 13 мільйонів злотих з 22,5 мільйона, необхідних для закупівлі одного безпілотника.

Читайте також: "Нептун", Bayraktar TB2 та САУ "Богдана" або як ЗСУ знищили "стаціонарний крейсер" РФ у Чорному морі (відео)

Разом з тим, поляки вирішили не зупинятися на одному лише Bayraktar TB2 і оголосили про початок ще одного збору – цього разу на польські ударні безпілотні комплекси Warmate для Збройних Сил України.

Всього поляки планують назбирати на 20 таких боєприпасів для наших військових – ціна питання становить 4 млн злотих.

ударний безпілотник warmate
БАК WARMATE 3.0 здійснює ураження цілей за допомогою уніфікованих бойових частин трьох типів, що були спеціально розроблені для ураження важливих цілей (High-Value Target)

Організатори акції зауважують, що виробник цієї зброї – польська компанія WB Electronics – погодилася взяти на себе організаційну сторону (контакти з отримувачем та транспортування безпілотників).

Детальніше про те, що може ударний безпілотний авіаційний комплекс Warmate та чим він допоможе ЗСУ Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: Неймовірна живучість Bayraktar TB2 проти С-300 та авіації РФ: унікальні випадки, коли БПЛА вдалося врятуватися