xcounter
#

Скільки танків на місяць виготовляє "УВЗ", як Бразилія поплатилася за відмову постачати боєприпаси Україні та інші новини й події тижня війни від Defense Express

25324
Ешелон нових Т-90М "Прорыв" для російських окупантів, січень 2023 року, фото з відкритих джерел
Ешелон нових Т-90М "Прорыв" для російських окупантів, січень 2023 року, фото з відкритих джерел

Про російський "Уралвагонзавод", Бразилію, яка відмовилася постачати Україні боєприпаси та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Бразилія не виддала снаряди для ЗСУ а тепер не може поставити свої БТР

Німеччина заблокувала продаж Філіппінам 28 бразильських бронетранспортерів Guarani 6x6 бразильського виробництва – заборону Бразилія отримала вже тоді, коли перші п’ять цих машин вже були готові їхати до замовника.

Читайте також: Рашисти вперше втратили свою рідкісну машину "Земледелие", яка потрапила під дрон з бомбами
Бразильські БТР Guarani
Бразильські БТР Guarani, ілюстративне фото з відкритих джерел

Формальна причина блокування – Бразилія використовує у своїх БТР німецькі компоненти і не узгодила всі "паперові" нюанси з Німеччиною. Але насправді в цій історії також може бути й такий цікавий нюанс – раніше Бразилія відмовилася передати Україні свої снаряди до танків Leopard 1A5, а також до зенітних самохідних установок Gepard, і через це тепер не може продати свої БТР Guarani.

Китай знайшов покупця на модифікацію "білоруського" ОТРК "Полонез", і це варто окремої уваги

Під час виставки IDEX в Абу-Дабі з 20 по 24 лютого 2023 року Об’єднані Арабські Емірати офіційно заявили про факт контракту з Китаєм вартістю 245 мільйонів доларів на поставку неназваної кількості ракетних комплексів під індексом AR3. Кількість пускових установок й строк їх поставки не розкриваються. Але відомо, що вартість контракту включає в себе також послуги від китайської Norinco по технічному обслуговуванню безпосередньо на території ОАЕ.

Виставкова демонстрація китайського ОТРК типу AR3
Виставкова демонстрація китайського ОТРК типу AR3, ілюстративне фото з відкритих джерел

Розповідаємо, чому те, що Китай знайшов покупця на модифікацію "білоруського" ОТРК "Полонез", варто окремої уваги.

Скільки танків на місяць може дати рашистам "Уралвагонзавод"

Британське видання The Economist опублікувало статтю, в якій оцінило можливості російського ВПК виготовляти нові або відновлювати старі танки для армії РФ взамін втрачених у боях проти ЗСУ. Про подібне західні ЗМІ пишуть нечасто, воліючи оцінювати військову міць рашистів неозначеними числівниками. Тому ця публікація The Economist викликає як мінімум справедливий інтерес.

Але якщо далі прочитаємо текст їх статті, то побачимо такий парадокс – британці описують цікаві тенденції, але роблять доволі помітні помилки у цифрах по танках росіян. Більше деталей про те, як швидко ворог відновлює свої втрати – у нашому матеріалі.

Заміна російським МиГ-29 чи МиГ-35

Аргентина та Єгипет мають інтерес до купівлі в Індії багатоцільових літаків типу Tejas. Єгипет заявляє бажання на 15 таких машин, Аргентина – на 20 машин, стверджує очільник індійської держкорпорації Hindustan Aeronautics Limited Сі Сі Анантакрішнан за підсумками виставки Aero India 2023.

Індійський багатоцільовий літак Tejas, ілюстративне фото з відкритих джерел
Індійський багатоцільовий літак Tejas, ілюстративне фото з відкритих джерел

Делегація від ВПС Аргентини уже прибула для вивчення Tejas, і укладення контракту очікується "у найближчий час". А Єгипет, перш ніж домовлятись про контракт, хоче спочатку домовитись про технічне обслуговування Tejas на потужностях власного ОПК. Отже, для заміни російських МіГ-29 чи МиГ-35 є ще один конкурент - Tejas, хоча його перспективи "туманні"

Читайте також: Для заміни російських МіГ-29 чи МиГ-35 є ще один конкурент - Tejas, хоча його перспективи "туманні"