xcounter
#

Штраф за Ан-178 для Перу, коли РСЗВ "Вільха-М" приймуть на озброєння та якою зброєю посилять бойові бригади СВ ЗСУ: події тижня від Defense Express

5850
Пуск РСЗВ "Вільха-М"
Пуск РСЗВ "Вільха-М"

Олег Коростельов повідомив про терміни прийняття на озброєння нової РСЗВ "Вільха-М"; Перу почало процес накладання штрафних санкцій за зрив термінів постачання Ан-178; ​яким озброєнням хочуть оснастити бойові бригади Сухопутних військ ЗСУ – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

ЛДАРЗ відклав завершення державних випробувань МіГ-29МУ2 на 2022 рік

У 2021 році стартували державні випробування модернізованого винищувача МіГ-29МУ2, роботи по якому веде ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", що входить до складу "Укроборонпрому". Остаточне завершення державних випробувань МіГ-29МУ2 планується на 2022 році.

Читайте також: Перший збитий літак за 70 років: британський винищувач Typhoon FGR4 влучив ракетою ASRAAM у ворожий безпілотник
МіГ-29МУ2
МіГ-29МУ2 під час льотних випробувань, фото з відкритих джерел

"Минулого року успішно завершили льотно-конструкторські випробування. Цьогоріч розпочато та досі тривають державні випробування, остаточне завершення яких планується у 2022 році. Сподіваємось, що за їхніми результатами МіГ-29МУ2 приймуть на озброєння ПС ЗСУ", - сказав Матрунчик. Більше деталей – у нашому матеріалі.

Прийняття "Вільха-М" на озброєння

Державні випробування української ракети Р624М "Вільха-М", розробленої ДККБ "Луч", наближаються до завершення.

Р626М "Вільха-М"
Коригований реактивний снаряд Р626М "Вільха-М" від КБ "Луч" та його ТТХ на виставці "Зброя та Безпека-2021"

Так, нова розробка ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" - виріб Р624М "Вільха-М" - може бути прийнятий на озброєння Збройних сил України у першому кварталі 2022 року. Про ці очікування повідомив Генеральний конструктор - Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов у інтерв'ю у програмі "Security Talks". Деталі – за посиланням.

Штрафи за Ан-178

Штрафи начебто застосовуються з 24 жовтня 2021 року й становлять $5 тис. на місяць у перші два місяці прострочки, $35 тисяч на місяць між третім та п'ятим місяцем та $70 тис. між п'ятим та дванадцятим місяцями.

Ан-178
Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 для МВС Перу станом на серпень 2020 року / Фото: ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт"
У разі 12 місяців перевищення терміну прострочки, замовник може вимагати розірвання Договору. Деталі – в матеріалі Defense Express.

Яким озброєнням хочуть оснастити бойові бригади Сухопутних військ ЗСУ

Більше можливостей знищувати БПЛА та танки противника, вогнемети, термобаричні боєприпаси, інженерне озброєння та нову колісну базу хотіли би невдовзі отримати на озброєння механізованих та танкових бригад Сухопутних військ ЗСУ – оперативно-тактичні вимоги виробили та чекають пропозиції від постачальників.

Сухопутні війська
В Сухопутних військах ЗСУ вироблено оперативно-тактичні вимоги до основних видів ОВТ / Фото: Служба зв'язків з громадскістю Командування Сухопутних військ ЗС України

Про це в ексклюзивному інтерв’ю для Defense Express розповів Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

За словами Командувача СВ ЗСУ, попри всі проблеми, що є в питанні переозброєння в Сухопутних військах цей процес зрушили з місця. Деталі – в нашому матеріалі.

Відмовитися від Бе-12 та Ка-27

Військово-Морські Сили України в наступні п’ять років планують отримати новий морський патрульний літак, для розвитку спроможностей Морської авіації ВМСУ.

Бе-12
Формально, Морська авіація ВМСУ має два Бе-12, фактично - не літає жоден

Окрім того, наш флот шукає рішення по заміні радянських вертольотів палубної авіації Ка-27 та Ка-29. Про це розповів Командувач ВМС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, пише портал АрміяInform. Деталі – в матеріалі Defense Express.

Гарних вихідних!

Читайте також: ЗСУ почали отримувати перші захисні тактичні рукавиці від українського виробника (фото)