xcounter
#

Схоже, що мінімум один МиГ-31 на аеродромі "Саваслейка" все ж таки вдалось дістати (відео)

27539
МиГ-31 на аеродромі "Саваслейка" (всі знімки - Google Earth)
МиГ-31 на аеродромі "Саваслейка" (всі знімки - Google Earth)

Російські літаки на авіабазі "Саваслейка"​ перебували просто неба та не встигли піднятися у повітря

Результативний удар далекобійних українських дронів типу "Лютий" по російській авіабазі "Саваслейка", де базуються носії Х-47 "Кинжал" МиГ-31К, не лише залишив ці літаки без доволі специфічного палива Т-6, а дозволив уразити мінімум один бойовий літак.

Про це говорить відео безпосередньо з аеродрому від самих російських військових, яке було знято під час спроби відбити атаку.

Читайте також: Rheinmetall купує компанію з США, бо має плани аж на 60 млрд доларів - це нова БМП і 40 тисяч вантажівок

На ньому можливо побачити не лише військово-транспортний Ил-76 (можливо це навчальний Ту-134УБЛ), а й хвостове оперення МиГ-31. Також важливо те, що у кадрі майданчик із машинами у льотному стані. Бо на цьому аеродромі взагалі немає традиційного для РФ "відстійника-кладовища" зі списаними літаками.

Саваслейка

А це також дуже важлива деталь, бо якщо Ил-76 та МиГ-31 на землі, то ця атака для ворога стала сюрпризом. Тобто він не зміг підняти літаки у повітря та перебазувати їх і вони опинились під ударом. Також варто додати, що наразі неможливо встановити мова йде про МиГ-31Б, який є перехоплювачем, або про МиГ-31К, який є носієм ракети "Кинжал".

Додамо, що на цій авіабазі немає укриттів і є лише три майданчики де знаходяться машини. Тобто вірогідність вибити "страйк" на авіабазі "Саваслейка" доволі висока.

Саваслейка

У будь-якому випадку більш ґрунтовні припущення можливо буде зробити лише після появи актуальних супутникових знімків та фото з відео від самих росіян з фіксацією наслідків удару. Зрештою саме така послідовність появи доказів успішного удару була після атаки авіабази "Морозовск".

Читайте також: У "Маґурі" показали вкрай важливу деталь зенітних FPV-дронів, яка весь час була за кадром (відео)