xcounter
#

Щоб в майбутньому протистояти винищувачам та ППО РФ і Китаю: F-35 має отримати удосконалений двигун

6964
Винищувач F-35
Винищувач F-35

З модернізованим двигуном дальність польоту F-35 може бути збільшена на 11 %

Компанія-виробник двигунів Pratt & Whitney стверджує, що у рамках удосконалення винищувача F-35 літак має отримати модернізовану силову установку F135.

Так, протягом наступного десятиліття Пентагон планує модернізувати літаки F-35 за допомогою нової зброї, обчислювальних технологій та програмного забезпечення, що має зробити цей літак серйозним противником. Такі плани пов’язані і з тим, що РФ та Китай також удосконалюють як свої винищувачі, так і системи ППО.

Читайте також: Американські Patriot разом з F-35 не залишать жодного шансу ворожим ракетам
F-135 двигун
Двигун F-135. Джерело: PRNewsfoto / Pratt & Whitney

Однак модернізація двигуна F135 не передбачена пакетом оновлення Block 4 – щонайменше на даний час, зазначає Джен Латка, віцепрезидент Pratt & Whitney з програми двигунів F135.

У березні 2021 року Pratt & Whitney представили в Об’єднаний офіс програми F-35 дослідження з модернізації двигунів F135, в якому було запропоновано два удосконалених пакети двигунів, які можуть застосовуватися на всіх трьох варіантах F-35.

Як зазначили у коментарі виданню Defense News в Об’єднаному офісі програми F-35, вони оцінюють дослідження Pratt & Whitney "і дані з інших джерел, оскільки ми оцінюємо майбутні потреби F-35 у потужності, охолодженні та характеристиках літальних апаратів після Block 4".

Разом з тим, у Pratt & Whitney стверджують, що удосконалений двигун збільшить дальність польоту на 11 %, удосконалення тяги на 10 % та підвищення теплового управління на 50 % – важливий фактор, що дозволяє F-35 зберегти свої характеристики малопомітності.

Читайте також: Нова сила для F-35: у GE Aviation тестують прототип двигуна адаптивного циклу XA100