xcounter
#

Щоб робити два літаки F-15EX на місяць, Boeing потрібно часу до 2026 року - і навіть переписати інструкції

2291
Перший F-15EX під час виробництва,
Перший F-15EX під час виробництва,

Компанія наймає нових фахівців, які не мають досвіду роботи з F-15EX - яких заходів вживають для того, щоб розв’язати проблеми

Компанія Boeing має кадрові проблеми на фоні одночасного нарощення виробництва нових літаків F-15EX і також закриття виробництва F/A-18 Super Hornet, яке мають припинити у 2027 році - і це вплине на зростання витрат, а також знизить ефективність виробництва, як відзначає віцепрезидент компанії з винищувачів Марк Сірс.

F/A-18 Super Hornet
F/A-18 Super Hornet

Так, протягом останнього року кількість механіків, які були залучені до виробництва F/A-18 Super Hornet, скоротилася з 300 до 200, водночас щодо F-15EX, то кількість фахівців, які працюють над цим літаком, збільшилася на 150 осіб. Сірс зауважує - спеціалісти, яких найняла компанія, вперше працюють з цим літаком, і тому є певна "крива навчання", тож пройде якась кількість часу до того, як вони вийдуть на потрібний професійний рівень, наводить слова представника Boeing видання Breaking Defense.

Читайте також: ВПС США вже запланували, що після 2026 року може з'явитись до 25 "зайвих" F-35A, що це може дати

Наразі у компанії працюють над тим, щоби збільшити темпи виробництва одного літака в місяць (12 за рік) до півтора (тобто три машини за два місяці або ж 18 за рік). А щоб досягти показника у два літаки на місяць або ж 24 на рік компанії потрібно буде ще півтора-два роки - до 2026.

Разом з тим, Сірс скаржиться ще й на те, що Boeing все ще відчуває проблеми з налагодженням ланцюжка постачань після пандемії коронавірусу та зниженням середнього рівня досвіду фахівців більш ніж втричі - з 20 аж до шести років. Хоча у США раніше ледь не на офіційному рівні наголошували, що виробникам варто було б прибрати пункт "пандемія" зі списку скарг.

Щоб ефективніше виготовляти F-15EX пішли на перепроєктування тих чи інших частин літака - наприклад, йдеться про одну з частин фюзеляжу. Втім, тут є свої труднощі, бо одразу йдеться і про спрощення подальших робіт, і про те, щоб у ПС США не було потреби проводити додаткові випробування.

Крім того, у Boeing вирішили переписати всі виробничі та технічні керівництва для нових механіків, але для того, щоб це виконати повністю, потрібно декілька років.

Раніше Defense Express розповідав, що США отримали перший стройовий надпотужний F-15EX, який Boeing готовий продавати на умовах локалізації.

Читайте також: Якщо Польща буде купувати F-15EX, то зможе обирати між двома двигунами для цих літаків