xcounter
#

Що це за "Тоша" є в рашистів, який вони хочуть адаптувати для боротьби з FPV та іншими дронами

8231
Що це за "Тоша" є в рашистів, який вони хочуть адаптувати для боротьби з FPV та іншими дронами

Ворог працює над адаптацією своїх платформ для боротьби з безпілотними літальними апаратами

Розробник російської всюдихідної роботизованої платформи "Тоша", яку експлуатують окупаційні війська, планує адаптувати її для боротьби з безпілотними літальними апаратами, зокрема й FPV-дронами, для цього на платформу планують встановити автоматичну турель, яка зможе збивати цілі на відстані до 100 метрів.

"Можливо, це будуть зібрані в пачку стволи, які зможуть стріляти як дистанційно, так і за допомогою оператора. Оскільки віддача від них сильніша, ніж від рушниці, і людина не зможе це носити, ми пропонуємо встановлювати таке озброєння на нашу платформу", — відзначає виробник всюдихідної платформи "Тоша", апелюючи до того, що російські окупаційні війська для протидії дронам використовують зокрема й дробовики.

Читайте також: Як Білорусь в 2018 році зробила робота під кулемет від Ка-29, а потім РФ вкрала елемент розробки

Рашисти кажуть, що сьогодні вже експлуатують безпілотну наземну платформу "Тоша" на полі бою для виконання різних завдань — від транспортування боєприпасів та евакуації до дрона-камікадзе. В останньому варіанті ворог порівнює його з ФАБ-3000, мовляв, "Тошу" можна навантажити тонною вибухівки.

У відкритих джерелах можна знайти інформацію, що наземна роботизована платформа "Тоша" ТХ-45СМ була побудована у відповідь на естонську платформу THeMIS, яка є на озброєнні Сил оборони України.

Платформа має шість коліс з незалежним електроприводом на кожне — мовляв, за умови пошкодження одного машина все одно зможе виконати завдання. Машина повністю електрична і позиціюється як "безшумна та невидима".

Зв’язок підтримується завдяки закритому радіоканалу, є опція перемикання управління по кабелю в умовах роботи РЕБ.

Тактико-технічні характеристики платформи "Тоша" наступні: вантажність до 1000 кг, швидкість — до 70 км/год, маса платформи — 350 кг, дальність дії залежно від кількості батарей — від 20 до 180 км.

Читайте також: У Milrem Robotics кажуть, що зможуть робити більш як 500 бойових роботів в рік