xcounter
#

Що це за колісна САУ "Мальва", яку рашисти вже використали проти ЗСУ на Харківщині

8862
Рашистська САУ 2С43 "Мальва", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська САУ 2С43 "Мальва", ілюстративне фото з відкритих джерел

Як давно ворог почав над нею працювати і які характеристики вона має

У відкритому доступі з’явився знімок із камери одного із наших розвідувальних БПЛА, на цьому знімку зафіксовано новітню російську колісну САУ 2С43 "Мальва", і це перший відомий епізод використання ворогом цієї артустановки в боях проти ЗСУ.

Стверджується, що рашисти застосували "Мальву" в ході боїв на Харківському напрямку, при цьому сама САУ була "засвічена" на території Бєлгородської області РФ (що в свою чергу лише актуалізовує питання про дозвіл бити західною зброєю по військовим цілям на території країни-агресора).

Читайте також: Повітряний "Залізний купол" в прямому сенсі: у США шукають чим ще дешево збивати Shahed-и
Російські окупанти ведуть вогонь із САУ "Мальва", червень 2024 року, зображення з відкритих джерел

Логічно виникає питання, як давно у росіян з’явилась така артустановка, і які характеристики вона взагалі має. Першу публічну демонстрацію САУ 2С43 "Мальва" росіяни провели в 2020 році, однак перша передача таких артсистем для армії РФ відбулась лише у жовтні 2023 року.

У цьому проміжку (тобто між 2020 та жовтнем 2023 року) російські пропагандисти примудрились двічі заявити про успішно проведені державні випробування колісної САУ "Мальва", результат при цьому однак не розкривався.

Рашистська САУ 2С43 "Мальва", ілюстративне фото з відкритих джерел

Саму 2С43 "Мальва" можна по суті назвати російською спробою створили власний аналог французької САУ CAESAR, тільки з тим нюансом, що у російському випадку мова скоріше про перестановку гармати2А64 калібру 152-мм від "Мста-С" із дальністю стрільби до 24 кілометрів на колісну базу.

Інші заявлені по цій САУ характеристики: бойова маса – 32 тони, розрахунок – 5 осіб, возимий боєзапас – 30 снарядів, шасі - БАЗ-6010-027 з бронекабіною.

Інфографіка рашистів, що розкриває ТТХ колісної САУ 2С43 "Мальва", зображення з відкритих джерел
Читайте також: Скільки зараз коштує звичайна сучасна протипіхотна ручна граната