xcounter
#

Що дивного у тому, де саме розбився Су-34 і чому у перебазування повірити важко

23592
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Так звані "повітряно-космічні сили" РФ через аварію втратили свій черговий Су-34

Низка російських пропагандистських ЗМІ з посиланням на так зване "міністерство оборони РФ" повідомляє про те, що один з російських фронтових бомбардувальників Су-34 "повітряно-космічних сил" зазнав катастрофи у Північній Осетії в гірській місцевості.

За попередніми даними, екіпаж літака загинув. Наразі відомо, що літак нібито впав під час виконання навчально-тренувального польоту, попередня причина катастрофи вже традиційна — технічна несправність, більше деталей про подію офіційно поки що не повідомляється.

Читайте також: Корвети з "Калібрами" можуть плавати 10 днів, а потім рашистам треба приймати рішення

За даними з відкритих джерел, російський Су-34 невдало "приземлився" неподалік від села Горний Дзуарікау (неподалік від Грузії і у понад 600 км від кордону з Україною, ще більше — від лінії фронту) — місцеві чули вибух вночі, за їхніми словами літак розбився об скелю.

Разом з тим, в усій цій історії є дещо дивний нюанс — наприклад, відомий своїм "вечнагопальота" Fighterbomber заявив, що Су-34 зазнав катастрофи "при перебазуванні на інший аеродром у горах Північної Осетії", що не збігається з "офіційною" версією про навчально-тренувальний політ.

Летів він з аеродрому "Моздок", і тут виникає питання, а куди ж саме прямував цей Су-34, що він розбився в горах за декілька десятків кілометрів від Грузії, тим паче, що поруч немає жодних військових аеродромів. Суто в теорії можна розглянути варіант перебазування у Сирію, але це знову ж таки, досить дивний маршрут. Тому питання — що Су-34 вночі робив поблизу Горного Дзуарікау — залишається відкритим.

Загалом це вже не перша "небойова" втрата рашистами свого Су-34 з початку повномасштабного вторгнення — наприклад, у вересні 2023 також через "технічну несправність" екіпаж не зміг випустити одну зі стійок шасі, в результаті чого був вимушений катапультуватися. Ще один Су-34 зазнав авіатрощі у лютому 2023 року, і також варто згадати епізод за жовтень 2022 року, коли Су-34 врізався у житловий будинок у Єйську.

Читайте також: Командири рашистів в Криму кажуть розрахункам ППО евакуювати сім’ї у Південний військовий округ