xcounter
#

Командири рашистів в Криму кажуть розрахункам ППО евакуювати сім’ї у Південний військовий округ

8037
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Сили оборони України здійснили низку успішних ударів по російських зенітних ракетних комплексах у тимчасово окупованому Криму

Партизанський рух "АТЕШ" з посиланням на свого агента, що входить до складу розрахунку однієї з систем протиповітряної оборони, що дислокується в тимчасово окупованому Криму в Селі Осовини, розповідає наступне — розрахунки ППО отримали "рекомендації" від командирів про евакуацію сімей у воєнні городки Південного військового округу, що безпосередньо на території РФ.

"Цей розвиток подій співпадає з переміщенням систем ППО у Бєлгородську область, що створює загрозу безпеки в Криму, залишаючи його без необхідного покриття", — відзначають в "АТЕШ".

Читайте також: Чому для доставки "бавовни" ADM-160 MALD такі ж важливі, як SCALP-EG і Storm Shadow

Дійсно, з появою в активі Сил оборони України більшої кількості балістичних ракет ATACMS ворожим зенітним ракетним комплексам у тимчасово окупованому Криму тепер набагато "важче" виконувати свої завдання.

Так, раніше сьогодні Генштаб ЗСУ відзвітував про ураження одразу трьох дивізіонів російських ЗРК — одного новітнього комплексу С-400 і ще двох С-300, причому в усіх трьох випадках попередньо уражена передусім РЛС, а також й запаси боєприпасів.

Разом з тим, з урахуванням дозволу США бити їхньою зброєю по військових цілях на території РФ, то навряд чи у тій же Бєлгородській області вони будуть повністю "захищені" від ударів — наприклад, раніше з’явилося відео та кадри ураженого ЗРК С-400 безпосередньо на території РФ, передусім РЛС 92Н6.

Також в "АТЕШ" відзначають, що російське окупаційне військо планує створювати нові мобільні групи протиповітряної оборони з ЗУ-23-3 для боротьби з БПЛА. Нагадаємо, про плани ворога створювати такі мобільні групи ППО, які фактично скопійовані з українського досвіду, повідомлялося ще в березні цього року.

Читайте також: Яку зброю робить завод Mesko у Польщі, де стався вибух, і чи продовжує він роботу