xcounter
#

Яку зброю робить завод Mesko у Польщі, де стався вибух, і чи продовжує він роботу

4056
ПЗРК Piorun, фото — MESKO S.A.
ПЗРК Piorun, фото — MESKO S.A.

Mesko виготовляє низку різних зразків озброєння, у тому числі й те, що наявне в активі Сил оборони України

Сьогодні, 10 червня, близько 10-ї години ранку на польському оборонному заводі Mesko (належить компанії Polish Armaments Group), що у місті Скаржисько-Каменна, стався вибух — повідомляється про одного загиблого та одного постраждалого, станом на 12-ту годину дня тривало гасіння пожежі (станом на теперішній час полум’я загасили), також проходив огляд місця вибуху. За даними з відкритих джерел, інцидент стався в цеху, де зберігалося паливо.

Причина вибуху поки що невідома, триває робота спеціальної комісії, аналогічна комісія також була створена на рівні групи Polska Grupa Zbrojeniowa, яка зокрема проаналізує причини вибуху, а також виведе рекомендації щодо того, як забезпечити максимальний рівень безпеки праці на заводі.

Разом з тим, як розповіли у Polska Grupa Zbrojeniowa в коментарі виданню Defence24.pl, завод Mesko зараз продовжує свою роботу, за винятком ділянки, на якій стався вибух.

Загалом на заводах Mesko у Скаржисько-Каменна виготовляється чимало різного озброєння, передусім це боєприпаси різних калібрів та видів.

Крім того, це також переносний зенітний ракетний комплекс Piorun, ліцензійне виробництво протитанкових керованих ракет Spike-LR, а також 122-мм ракет Feniks.

Нагадаємо, що у травні цього року сталася пожежа на одному з підприємств корпорації Diehl, а саме Diehl Metall, тоді ж соцмережами помилково розповсюдилася інформація, що горить нібито завод з виробництва ракет та ЗРК IRIS-T.

Читайте також: Нищівний Feniks або як компанія MESKO оснащує ЗС Польщі новими некерованими ракетами M-21 FHD