xcounter
#

Розвідники та дрони-камікадзе на бойовій машині Dragon 8х8: в Іспанії створюють ройові технології

3903
Розвідники та дрони-камікадзе на бойовій машині Dragon 8х8: в Іспанії створюють ройові технології

За планами розробників рій безпілотників може використовуватися з різних військових платформ, зокрема з бойових машин

Іспанська компанія Escribano Mechanical & Engineering нещодавно отримала контракт від Головного управління озброєння та матеріалів Міноборони Іспанії на розробку автономної багатоплатформової системи "рою" для виконання різних типів місій.

Ройові технології безпілотники
Дрон Nysson. Фото: Escribano

Згідно з контрактом, компанія має розробити програмне забезпечення для експериментальної системи рою автономних літальних апаратів для виконання передусім задач розвідки та спостереження.

Читайте також: Безпілотники знову завдають клопоту ППО: в Італії розповіли про нові можливості "ройової" технології
Ройові технології безпілотники
Схожу концепцію нещодавно презентували в Італії – але там безпілотники будуть боротися з ворожою ППО

Ця технологія також буде використовуватися з такими військовими платформами, як Dragon 8x8, з якого безпілотники будуть мати можливість працювати на відстані від 5 до 10 км. Також йдеться про те, що в "рою" безпілотників можуть бути й дрони-камікадзе для знищення наземних цілей.

Таким роєм безпілотників буде керувати всього один оператор. Рій може працювати автономно або ж його можна адаптувати відповідно до задач місій.

Водночас стверджується, що цю технологію будуть використовувати не тільки у військових, а й у цивільних місіях, таких як моніторинг пожеж, пошук постраждалих під час стихійних лих, виявлення хвороб сільськогосподарських культур тощо.

Як раніше розповідав Defense Express, у Китаї продемонстрували пускову установку, призначену для запуску рою дронів-камікадзе.

Бойова машина створена на шасі трьохвісної версії броньованого автомобіля Dongfeng Warrior, а контейнери з безпілотниками знаходяться у спеціальному захищеному відсіку, який підіймається перед застосуванням.

Читайте також: Легкі, "роїсті" та смертоносні: Морська піхота США висунула вимоги до нових ударних персональних безпілотників