xcounter
#

Розтрощити FPV-дронами базу РФ з танками та БМПТ "Терминатор": новий рівень від ЗСУ

7673
Робота підрозділу "Булава" дронами від "Дикі шершні"
Робота підрозділу "Булава" дронами від "Дикі шершні"

Те що раніше могла виконати лише артилерія чи авіація зараз можливо FPV-дронами

У стрімкому розвитку FPV-дронів на полю бою досягнута нова віха - знищення ворожої бази з бронетехнікою, де знаходились БМПТ "Терминатор", БМП-3, два танки Т-72, дві установки С-60 на "ЗиЛ", а також вантажівки з боєприпасами.

Вся ця техніка була знищена саме FPV-дронами підрозділу "Булава" окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького. А самі дрони - виготовлені та передані командою волонтерів "Дикі шершні". Місце подій, яке вже було геолоковано OSINT-аналітиками - південна околиця Старомлинівки у Донецькій області у 5,5 км від "нуля".

Читайте також: Що можуть канадські дрони SkyRanger R70 з цінником 87,5 тисяч доларів за одиницю

На відео зафіксоване дійсно більш ніж майстерне використання дронів, коли необхідно було не просто влучити в ангар, а залетіти у нього, обрати потрібну ціль та спрямувати на неї дрон. Й це вимагає дійсно таланту оператора, який мав летіти у приміщенні й це все на максимальній дальності польоту, про що свідчить напис про малий заряд акумулятора.

FPV-дрон

Послідовні методичні удари, зрештою вивели з ладу всю техніку, яку ворог намагався сховати у цьому ангарі, а завершив справу вибух боєкомплекту.

підрозділ Булава Дикі шершні

Й зрештою все це звісно говорить про виключну майстерність операторів дронів, а також злагоджену роботу розвідки, яка виявила скупчення бронетехніки противника.

Водночас така група цілей, у теорії країн НАТО, насправді вже мала б знаходитись в інтересах бригадної артилерії та тактичної авіації. А, наприклад, США могли б на таку ціль витрати й крилату ракету Tomahawk. Але завдяки FPV-дронам тепер такі задачі цілком вирішуються й на нижньому піхотному рівні.

Читайте також: Альтернативне європейське НАТО без США: що має зробити ЄС, якщо він дійсно не це піде