xcounter
#

Що можуть канадські дрони SkyRanger R70 з цінником 87,5 тисяч доларів за одиницю

8780
SkyRanger R70 (всі зображення: Teledyne FLIR)
SkyRanger R70 (всі зображення: Teledyne FLIR)

Попри те, що SkyRanger R70 нібито є просто потужним квадрокоптером, головне - це його оснащення та можливості повністю автономної роботи без GPS та зв'язку з оператором

Уряд Канади оголосив про надання збройової допомоги Україні розміром у понад 95 канадських доларів (близько 70,36 млн доларів США), які пішли на закупівлю та передачу понад 800 безпілотників SkyRanger R70 від Teledyne FLIR.

"Ці дрони мають вирішальне значення для спостереження та збору розвідувальної інформації, а також можуть використовуватися для транспортування та доставки вантажів. Канада працює з Україною над планом навчання та графіком поставок. Очікується, що постачання розпочнеться цієї весни", - йдеться в офіційному повідомленні канадського уряду.

Читайте також: Альтернативне європейське НАТО без США: що має зробити ЄС, якщо він дійсно не це піде
SkyRanger R70 Teledyne FLIR
SkyRanger R70 від Teledyne FLIR

Водночас цінник на SkyRanger R70 доволі значний й орієнтовно мова йде про 87,5 тисяч доларів США за одиницю. Що в умовах коли мова йде про хоч й потужний, але квадрокоптер можливо вимагає додаткового роз'яснення, чому він такий дорогий. Бо аналогічний за потужністю MATRICE 300 RTK з тепловізором можливо без додаткових складностей купити вдвічі дешевше.

Але відносно SkyRanger R70, який може знаходитись у повітрі від понад 40 до близько години, основну вартість складає не ціна самого дрона, а корисного навантаження для нього, а також програмні можливості. Наприклад, Teledyne FLIR декларує інтеграцію у SkyRanger R70 машинного зору, включно не лише із супроводженням об'єктів, а їх автоматичним розпізнанням та визначенням координат та швидкості.

SkyRanger R70

Також до дрона інтегровані програмні рішення, які дозволяють йому виконувати задачі автономно, взагалі без зв'язку з оператором та орієнтуватися на місцевості без сигналів супутникової навігації.

А щодо корисного навантаження у вигляді камери, то все ж таки мова йде про Teledyne FLIR,головною продукцією якого якраз і є тепловізійні системи. Й під SkyRanger R70 зокрема пропонується підвіс StormCaster-T з дійсно потужним високоякісним тепловізором.

SkyRanger R70

Також дрон може комплектуватися іншими камерами й зовсім іншим корисним навантаженням, включно з контейнерами РХБЗ, а також просто відігравати роль вантажного транспортного дрона.

SkyRanger R70

Тобто мова йде про дещо більше за дрон, а про безпілотну багатофункціональну платформу з широким використанням сучасних програмних рішень, які дозволяють йому працювати взагалі без зв'язку з оператором та без GPS, що вкрай важливо в умовах РЕБ.

Читайте також: Німеччина ще не отримала F-35, а затрати на інфраструктуру вже виросли вдвічі