xcounter
#

Розкрито деталі, скільки рашистів та їхньої техніки Сили оборони знищили на лівобережній Херсонщині

4096
Фото — 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського
Фото — 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського

Сили оборони України закріпилися на декількох плацдармах на лівому березі тимчасово окупованої частини Херсонської області

Командування морської піхоти ВМС ЗСУ офіційно повідомило, що Сили оборони України здійснили низку успішних дій на лівому березі Дніпра на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. І що нашим військовим вдалося закріпитися на декількох плацдармах.

Як відзначають у КМП ВМС ЗСУ, зараз морська піхота продовжує знищувати російське окупаційне військо на цьому напрямку, водночас також вперше розкривається кількість живої сили противника, а також озброєння та військової техніки, яка була знищена нашими військовими з початку операції на лівобережній Херсонщині.

Читайте також: Які п’ять компаній з Італії приєдналися до українського Альянсу обороних індустрій, що налічує вже 74 учасники

мапа Україна Сили оборони лівий берег Херсонщина
Мапа Deep State станом на 01:39 17 листопада

У КМП наголошують, що з початку активних дій Сил обороні на лівому березі Херсонщині російське окупаційне військо зазнало серйозних втрат як у живій силі — 1216 вбитих і ще 2217 поранених, так і в озброєнні.

Нашими військовими було знищено:

  • 135 одиниць автомобільної техніки і цистерн з ПММ;
  • 89 артилерійських систем та мінометів;
  • 48 бойових броньованих машин (включно з БТР та БМП);
  • 29 складів з БК (стаціонарних і польових);
  • 24 танки;
  • 15 одиниць спецтехніки
  • 14 плавзасобів;
  • 9 РСЗВ;
  • 4 командні пункти.

Окремо тут варто виділити роботу підрозділів радіоелектронної боротьби — стверджується, що завдяки їхнім успішним діям було нейтралізовано п’ять ворожих безпілотників оперативно-тактичного рівня і ще 178 FPV-дронів.

Як відзначили у Генштабі ЗСУ, одне з основних завдань — відтіснити ворога якомога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення від постійних російських обстрілів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що у РФ трапилась вкрай дивна подія з повідомлення держаних інформаційних агентств про відведення угрупування "Днепр", яка окупує лівий берег Херсонської області, на "більш вигідні позиції", що розташовані на схід від річки Дніпро, і яке згодом було "анульоване".

Читайте також: У ГУР оголосили, що вже успішно знищив "Бобер" на який збирали у проєкті Black Box