xcounter
#

Фальстарт чергового "жесту доброї волі" від РФ: про що говорить "анульоване" відведення угрупування "Днепр"

Фальстарт чергового "жесту доброї волі" від РФ: про що говорить "анульоване" відведення угрупування "Днепр"
5167

Угрупування армії РФ "Днепр" відповідає за окупацію лівобережної частини Херсонської області й чергове його перегрупування цілком можливе

У РФ трапилась вкрай дивна подія з повідомлення держаних інформаційних агентств про відведення угрупування "Днепр", яка окупує лівий берег Херсонської області, на "більш вигідні позиції", що розташовані на схід від річки Дніпро.

Причиною цього рішення аргументувалось тим, що "після перегрупування вивільняться сили, які будуть залучені для наступу на інших напрямах".

Читайте також: У РФ визнали, що Су-75 Checkmate взагалі нікому не цікавий, а перший зразок буде готовий не раніше 2025 року

Але новини з таким змістом, з посиланням на офіційне повідомлення від так званого міноборони РФ, проіснували декілька хвилин й були "анульовані".

жест доброї волі рф

Й загалом така ситуація для обох російських державних інформаційних агенцій доволі дивна, бо навряд у таких питаннях, особливо коли мова йде про черговий жест "доброї волі" та "перегрупування" армії РФ, там є простір для будь-яких фантазій.

З одного боку дійсно існує опосередкована інформація про певні й успішні дії Сил оборони України на лівому березні Дніпра у районі Херсону. Також наприкінці жовтня з'явилась інформація, що з посади командувача російського угрупування "Днепр" було знято генерал-полковника Олега Макаревича, якого замінили на генерал-полковника десантно-повітряних сил Михайла Теплинського.

Ситуація на фронті 13 листопада Херсон
Орієнтовний стан на фронті у Херсонській області на 11 листопада від DeepState

Наприклад, з боку так званих російських воєнкорів є успішне просування українських бійців у районах Пойма - Козачі Лагері - Кринки. Також можливо навести мапу від ISW, у звіті якого вказано, що відбувається планомірне створення плацдарму та перерізання Силами оборони України комунікаційний шляхів які йдуть вздовж Дніпра.

мапа бойових дій Херсонська область 11 листопада

Також один з учасників спільноти "Інформаційний Спротив" Костянтин Машовець відмітив те, що ворог дуже обмежено використовує резерви сили для протидії утворенню плацдарму та тримає на цій ділянці обмежені сили - 205-у, 144-у окремі мотострілецькі бригади, два полки 70-ї мотострілецької дивізії, окремі підрозділи 127-ої розвідувальної бригади, а також 177-й окремий полк морської піхоти, 171-й батальйон 7-ої десантно-штурмової дивізії, а також ряд окремих батальйонів типу "БАРС".

Якщо припустити, що у РФ дійсно плануються відійти від берега Дніпра, то необхідно враховувати те, що на лівому березі Дніпра у Херсонській області ворог не створив настільки глибокої багатоешелонованої оборони, про що свідчить аналіз ворожих укріплень з боку DeepState.

мапа ліній оборони РФ Херсонська область

А другим ешелоном оборони на цій ділянці для РФ є умовна вісь Велика Кардашинка - Підлісне - Саги - Челбурда - Обривка у 6-10 км від гирла Дніпра. Але значним рубежем оборони ворога може стати вже сухий Північнокримський канал за яким по умовній лінії Брилівка - Каховка йде певне збільшення висоти рельєфу.

мапа висот Херсонська область

Водночас необхідно враховувати, що підтримка будь-якого плацдарму, а тим паче його розширення на іншому березі Дніпра означає величезне напруження ресурсів, сил та засобів.

Читайте також: Як у Великій Британії діє своя "Мертва рука" для ядерного удару на "паперових технологіях"