xcounter
#

Росіяни навчились "клепати" дрони "Ланцет" із батарейок до вейпу та мікросхем до дитячих іграшок

7291
Рашистський дрон-камікадзе "Ланцет", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Рашистський дрон-камікадзе "Ланцет", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Але як це впливатиме на масштабування виробництва ворожих БПЛА, сказати поки складно

Аналіз уламків одного із рашистських дронів-камікадзе типу "Ланцет" показав, що для виробництва таких БПЛА росіяни використовують мікросхеми з дитячих іграшок та батарейки для вейпів.

Але при цьому в "начинці" російського "вундерваффе" є також електроніка "подвійного призначення" виробництва західних фірм. Про це пише "Фокус" з посиланням на українського інженера Костянтина Калиновського.

Читайте також: Окупанти використовують "копійчані" дрони, щоб "дражнити" нашу ППО

Зокрема зазначається, що росіяни для виробництва своїх "Ланцетів" використовують не абиякі батарейки до вейпів, а батарейки від Samsung. Також в "начинці" цієї рашистської "чудо-зброї" є плати та процеси виробництва американських компаній Analog Devices, Semtech, Silicon Labs, і також – від європейських NXP і Infineon Technologies, котрі виготовляються масово та начебто вільно продаються на світовому ринку.

А окрім мікросхем із дитячих іграшок, як вважає Калиновський, росіяни також можуть використовувати компоненти із ліхтариків для дайвінгу чи систем заднього виду для автомобілів.

Рашистський дрон-камікадзе "Ланцет", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Описані вище дані дозволяють говорити, що Кремль намагається масштабувати виробництво дронів-камікадзе типу "Ланцет", використовуючи максимально дешеві комплектуючі іноземного виробництва, що обертаються на ринку цивільних технологій. Але який при цьому темп виробництва зможе при цьому "витиснути" російський ВПК – даних поки нема.

Можемо лише зазначити, що і до повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські "експерти" наголошували, що необхідність використання іноземних комплектуючих лишатиметься слабким місцем проекту "Ланцет".

Бійці ЗСУ використовують антидронові сіті для захисту від "Ланцетів" на фронті, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти уже 8 років назад робили БПЛА з "підручних матеріалів", і попались на цьому ще в Сирії