xcounter
#

Рідкісна ціль для HIMARS, чи врятують РФ 600 тисяч "чмобіків" та інші новини й події тижня війни від Defense Express

3739
"Частково мобілізовані" російські окупанти, ілюстративне фото з відкритих джерел
"Частково мобілізовані" російські окупанти, ілюстративне фото з відкритих джерел

Яку рідкісну ціль знищила ракета, випущена з HIMARS та інші події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

У 2023 році ЗСУ мають отримати від чехів ще 120 модернізованих Т-72, а так передача Abrams і Leopard 2 уже перезріла

Президент Польщі Анджей Дуда 11 січня 2023 року оголосив про готовність дати Україні "символічну" роту танків Leopard 2, або ж 14 машин, котрі мають бути виділені в рамках ширшої коаліції по передачі західних ОБТ. За день до цього, 10 січня 2023 року, відбулась можливо менш "ефектна", але також важлива подія – Чехія почала відправку перших із 120 модернізованих Т-72 для ЗСУ. На одній із машин свій підпис лишив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Читайте також: США відстрілювали високоточні ракети APKWS із OV-10 Bronco по терористам, і це може дещо "підказати" ЗСУ
Leopard 2
Leopard 2 польської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Мало того, що ці дві події відбулись у хронологічній послідовності, так вони ще й являють собою певну символічну єдність, яка виражається так – питання передачі Leopard 2 та Abrams для ЗСУ уже перезріло, бо уже вичерпались "вільні" машини, які можна було б передати нашому війську.

Рідкісна ціль для HIMARS

Збройні Сили України продовжують знаходити для себе доволі "ексклюзивні" та рідкісні цілі, й успішно знищують їх наявною на озброєнні високоточною зброєю на кшталт HIMARS чи снарядів Excalibur тощо.

Так, у мережі з’явилося фото знищеної радіолокаційної станції П-18. Відомо, що систему було знищено у Херсонській області, коли саме – не повідомляється. За деякими даними з відкритих джерел, система була уражена високоточним снарядом з GMLRS.

Знищений катер на Дніпрі

Артилерія ЗСУ уразила незвичну для себе ціль, нею виявився катер рашистів на Дніпрі. Його було уражено поблизу острова Білогрудий, а влучили у нього з артилерії.

Таким чином, згідно з інформацією Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення РФ ЗСУ вже знищили 17 катерів та кораблів противника.

Навіть 600 тисяч "чмобіків" не врятують від програшу у війні, і це показав ще Китай у 1979 році

РФ хоче почати нову хвилю мобілізації та набрати до 500 тисяч "чмобіків", хоча для Кремля буде проблемою озброїти бодай половину з цієї маси військ. Можна просто сказати фразу, що чергова хвиля мобілізація не врятує путінську Росію від програшу у війні.

Рашисти готують екіпажі для додаткових Т-62
Рашисти готують екіпажі для додаткових Т-62, грудень 2022 року, ілюстративне з відкритих джерел

А можна аргументувати, що в подібній до нинішньої ситуації уже був комуністичний Китай, коли у 1979 році із своїми величезними ресурсами з тріском програв війну проти В’єтнаму, виснаженого декількома десятками років війни за свою незалежність.

Читайте також: ППО України збило 65% ракет, але були ті, перехоплення яких було просто неможливо