xcounter
#

Rheinmetall має найбільший контракт в своїй історії, і це про понад мільйон 155-мм снарядів, і для України також

4023
Фото — Rheinmetall
Фото — Rheinmetall

Rheinmetall станом на сьогодні є одним з найбільших у світі виробників артилерійських боєприпасів

Німецький оборонний гігант Rheinmetall повідомив про найбільший контракт в історії компанії — йдеться про рамковий контракт від Бундесверу на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів, який був підписаний сьогодні, 20 червня в присутності представників компанії та президента Федерального управління, обладнання, інформаційних технології та технічної підтримки Бундесвера Аннетт Ленігк-Емден.

Rheinmetall артилерійські боєприпаси
Фото — Rheinmetall

І йдеться про дійсно масштабне замовлення на суму аж до 8,5 млрд євро, тобто фактично йдеться про постачання понад півтора мільйона артилерійських боєприпасів. Відзначається, що поставки у рамках цієї угоди мають стартувати вже на початку 2025 року.

Читайте також: Понад 4 тисячі за 155-мм снаряд: німці оголосили масштабні закупівлі, в тому числі й для України

Основним замовником у рамках цієї угоди звичайно буде Німеччина, бо Rheinmetall братиме активну участь у поповненні запасів боєприпасів німецького війська. Разом з тим, частина з цих боєприпасів відправиться в Україну в рамках оборонної допомоги.

"Крім того, у замовленні беруть участь також країни-партнери: Нідерланди, Естонія та Данія", — відзначають у Rheinmetall.

Як зауважив гендиректор компанії Армін Паппергер, цей контракт передусім завантажить новий завод, який вони зараз будують в Унтерлюсі, що в Нижній Саксонії.

Причому йдеться про повний ланцюжок виробництва артилерійських боєприпасів, темпи виробництва на другому році роботи заводу мають сягнути 100 тисяч снарядів на рік і згодом зрости до 200 тисяч.

Разом з тим, у Rheinmetall нагадують, що сьогодні вони є одним з найбільших у світі виробників артилерійських боєприпасів, і з наступного року хочуть вийти на темпи виробництва до 700 тисяч боєприпасів на рік на підприємствах у п’яти локаціях — Німеччина, а також Іспанія, Південна Африка, Австралія та Угорщина.

Читайте також: Як ідея збивати дрони та ракети 155-мм гіперснарядами, навіть якщо звучить як екзотика