xcounter
#

РФ збирається експортувати танк Т-14 "Армата": покупців шукатимуть на виставці IDEX в ОАЕ

1933
Поки що для Кремля танк "Армата" слугує хіба що як атрибут виставок та парадів
Поки що для Кремля танк "Армата" слугує хіба що як атрибут виставок та парадів

Раніше Кремль анонсував перші поставки "Армат" в стрової частини збройних сил РФ у поточному році

"Рособоронэкспорт" планує в 2021 році почати експортні продажі танка Т-14 "Армата".

Російський оборонний холдинг уже оформив "рекламний паспорт" на цей "чудо-танк", пише російський портал "Новости ВПК".

Читайте також: ​Танкове протистояння з РФ: чим Україна має відповісти на Т-72Б3, Т-90М та "Армату" (відео)

Вперше "експортну" версію свого танка "Армата" росіяни планують представити на міжнародній виставці IDEX-2021, котра запланована на 21-25 лютого 2021 року, та має відбутись в Абу-Дабі, столиці Об’єднаних Арабських Еміратів.

Під час першої своєї публічної презентації у травні 2015 року танк Т-14 "Армата" вийшов із ладу

Нагадаємо, у грудні 2020 року голова корпорації "Ростех" Сергій Чемезов заявляв, що у 2021 році російська армія отримає першу партію серійних танків Т-14 "Армата». І ці заяви представників російського військово-промислового комплексу варто сприймати лише як чергову спробу врятувати проект танка "Армата".

У 2015 році Кремль уже заявляв, що армія РФ до 2020 року матиме вже 2300 танків Т-14 "Армата". А вже у 2018 році Кремль почав активно вмикати "задній хід" по всій темі з "Арматою", мовляв, ніколи і не хотіли тисяч таких танків.

Танк Т-72Б3

Головним доводом була саме дорожнеча танка: мовляв, Т-72Б3 нічим не гірший за американский Abrams, а якщо "Армата" коштує під 10 млн долл, а модернізація Т-72 біля 3 млн долл, то навіщо платити більше.

А у вересні 2020 року стало відомо, що в Росії недороблену "Армату" вже намагаються перетворити на бойову машину підтримки танків "Терминатор". Хоча ті перші вісім бойових машин підтримки танків "Терминатор", котрі армія РФ отримала в грудні цього року, були виконані на шасі танку Т-90.

У жовтні 2020 року Північна Корея на параді презентувала власний основний бойовий танк, зовні схожий на Т-14 "Армата"

Як раніше повідомляв Defence Express, під час виставки IDEX в ОАЕ має також відбутись перша презентація нової 155-мм самохідної гаубиці під назвою DITA від чеської обороннії компанії EXCALIBUR ARMY.

Комплекс DITA оснащений потужною бортовою системою управління, яка містить підсистеми діагностики, навігації, автоматичного наведення знаряддя, автономного розрахунку елементів стрільби і підсистему підбору боєприпасів. Також нова самохідна артустановка DITA, як наголошують в EXCALIBUR ARMY, відрізняється від своєї попередниці високою швидкістю відходу з вогневої позиції, більшою точністю стрільби та відмінною прохідністю по пересіченій місцевості.

Відомо, що нова САУ DITA має дальність стрільби звичайними боєприпасами до 35 кілометрів, високоточними боєприпасами – до 50 кілометрів. Інші дані - відсутні
Читайте також: За стандартами НАТО: на півночі України готуються гідно зустріти ворога