xcounter
#

РФ заявляє про крадіжку в неї кількох Ми-8 та Ил-76, що потім допомогли ЗСУ

6835
Рашистський Ил-76, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Ил-76, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але наразі неясно, чи це просто "пошук шкідників", чи або такий епізод справді мав місце

Російські профільні ресурси повідомляють, що ФСБ провела обшуки в так званій "Росавиации", вона ж "Федеральное агентство воздушного транспорта", яка відповідає за сегмент цивільного авіатранспорту вцілому та за державне майно в цьому сегменті зокрема.

Російські силовики заявляють, що через дії працівників "Росавиации" з березня 2022 року по червень 2023 року з юрисдикції РФ було незаконно виведено 59 повітряних суден, із котрих 36 були продані закордон, а 8 із них – взагалі були продані в "недружні країни".

Читайте також: Розкрито дані, на які дрони зараз вчаться російські військові у Сирії
Рашистський Ми-8, ілюстративне фото з відкритих джерел

При цьому, як далі стверджують рашисти, "кілька незаконно знятих та вивезених за межі РФ бортів стали надавати сприяння Україні" при відбитті вторгнення Росії, і тут мова про кілька одиниць вертольотів Ми-8 та транспортних літаків Ил-76.

Мовляв, три із цих вертольотів Ми-8 начебто брали участь у бойових діях в складі Сил оборони України, а транспортники Ил-76 "виконували рейси з вимкнутими відповідачами, що дозволяє приховувати інформацію про маршрути". Іншими словами, тут російські силовики сказали, що уведені Ил-76 могли використати для доставки зброї і техніки для України, але довести це не можуть.

Рашистський Ил-76, ілюстративне фото з відкритих джерел

Загалом наведена вище фабула звинувачення виглядає більш ніж дивно. Бо згадана вище "Росавиация" відповідає лише за цивільний авіатранспорт, відповідно, під цей випадок навряд чи підпадають дуже рідкісні епізоди, коли російські військові переганяли свої Ми-8 і здавались в полон України. Уявити собі ситуацію, коли цивільні Ми-8 "кочують" із території РФ і потім опиняються на нашій землі, щоб знищувати окупантів – теж доволі складно.

Тому тут не варто виключати варіант, що можливо російська ФСБ в цій історії просто відкрила чергову "справу шкідників", як це було у сталінські часи, під придуманим звинуваченням. Але й варто і далі стежити за розвитком цієї ситуації, бо а раптом виявиться, що наша країна таки отримала таке неочікуване підсилення в авіатехніці для відсічі агресії РФ.

Раніше Defense Express розповідав про те, що рашисти обговорюють перетворення Ан-2 на мішень-БПЛА з "Ланцетом" на тросі.

До лютого 2022 року армія РФ активно використовувала Ан-2 для підготовки парашутистів, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти могли звести "царь-потяг" скоріше для захисту від ударів ЗСУ, бо не все так очевидно