xcounter
#

РФ втратила мінімум шостий МиГ-31 з 2022 року: на цей раз на Камчатці

3722
РФ втратила мінімум шостий МиГ-31 з 2022 року: на цей раз на Камчатці

У РФ продовжується літакопад МиГ-31 при цьому жодних стандартних заходів не приймається

Черговий російський перехоплювач МиГ-31 був втрачений під час планового польоту, про що офіційно повідомив Тихоокеанський флот РФ. Зазначається, що машина виконувала навчальний політ без озброєння у районі Авачинської затоки на Камчатці.

Станом на час публікації матеріалу відомостей про знаходження обох пілотів МиГ-31 не повідомляється. Причини втрати літака також поки не оприлюднені. Але зазначимо, що з початку 2022 року це вже шоста публічна втрата цієї машини.

Читайте також: Бронювання рашистами деревиною своїх машин вийшло на новий і об'єктивно недосяжний рівень (фото)

МиГ-31
Одна з головних проблем МиГ-31 - ненадійні двигуни Д-30Ф6

29 лютого 2022 року МиГ-31 викотився за межі смуги під час спроби злетіти у Новгородській області, машина була частково зруйнована. 8 квітня 2022 року у Ленінградській області перехоплювач впав через неназвану технічну несправність під час польоту. 4 жовтня - МиГ-31, можливо у версії носія "Кинжалу" МиГ-31К, викотився за межі смуги аеродрому "Бельбек" в окупованому Криму й впав у прірву. Ще одна втрата 2022 року у когорті цих машин сталась 2 грудня у Приморському краї, літак також впав через технічну несправність.

Перша втрата у 2023 році сталась 26 квітня у Мурманській області - двигуни літака спалахнули у повітрі, машина впала в озеро.

І це мова йде про лише офіційно підтверджені випадки, у них зокрема не включено епізод у грудні 2022 року, коли за інформацією спільноти "Беларускі Гаюн" один МиГ-31К був виведений з ладу через пожежу двигуна під час зльоту.

Зазначимо, що за звичайних обставин кожен випадок втрати літака означає тимчасове припинення його експлуатації з метою визначити причину аварії. Й вона триває поки не буде знайдено причину, у певних випадках дозволяється обмежена експлуатація машин.

Але про жодні обмеження в експлуатації МиГ-31 у РФ відомостей немає, а регулярна втрата бортів свідчить про те, що ніякі заходи рашисти не приймають взагалі. Й темп у шість бортів за 1,5 року - це дійсно вкрай цікава тенденція. Бо у 2010-х роках РФ офіційно втратила рівно 10 МиГ-31.

Читайте також: У ЗСУ показали влучні удари високоточного "дробовика командира" по САУ та РСЗВ рашистів