xcounter
#

Один з МиГ-31К "ВКС" РФ у Білорусі виведений з ладу через пожежу двигуна - Беларускі Гаюн

2273
МиГ-31
МиГ-31

У результаті пожежі МиГ-31К знаходиться у нельотному стані

Один з МиГ-31К так званих "ВКС" РФ, які базуються у Білорусі виведений з ладу у результаті пожежі двигуна. Інцидент, як повідомляє білоруська спільнота "Беларускі Гаюн", стався сьогодні, 25 грудня.

У результаті пожежі машина виведена з ладу та знаходиться у нельотному стані. Також повідомляється й номер машини - RF-95194 (бортовий - 50 "синій"). Загалом у Білорусі на авіабазі "Мачулищи" під Мінськом знаходить три МиГ-31, а також літак ДРЛВ А-50У.

Читайте також: Артилерійські дивізії: радянські монстри які повертає РФ - скільки в них артилерії та яка потужність

Зазначимо, що пожежа двигунів Д-30Ф6 на МиГ-31, звісно не є традиційним явищем, але доволі стабільне. Відомо мінімум 9 аварій та катастроф з 1979 року у більшості випадків з яких літак був втрачений або пілоти загинули чи травмувались, а задокументована причина - пожежа двигуна. Також, декілька літаків були втрачені через самовимикання форсажу під час зльоту та різнотяг двигунів.

До речі, ненадійність двигунів змусила під час підготовки пілотів приділяти значну увагу відпрацюванню посадки на одному справному двигуні. Під час таких тренувань також було втрачено декілька бортів.

Д-30Ф6 МиГ-31
Двигуни Д-30Ф6 на МиГ-31 ніколи не відрізнялись супер-надійністю

Зазначимо, що лише за публічною інформацією у 2022 році РФ втратила вже чотири МиГ-31. А чи приєднався до них п'ятий стане відомо згодом, бо пожежа двигуна цілком могла пошкодити планер до стану, коли машина вже не підлягає відновленню.

Читайте також: РФ готує до передачі всі 24 винищувача Су-35 до Ірану, їх вартість становила 2 млрд доларів