xcounter
#

У ЗСУ показали влучні удари високоточного "дробовика командира" по САУ та РСЗВ рашистів

8647
Ракета GMLRS, фото Lockheed Martin
Ракета GMLRS, фото Lockheed Martin

Нові кадри ефектних та ефективних ударів ракетних систем HIMARS по російській техніці

Пресслужба Сухопутних військ Збройних Сил України у своїх соцмережах опублікувала ефектні кадри наявної на озброєнні ЗСУ американських ракетних систем HIMARS, розрахунки яких за допомогою аеророзвідників з 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила завдають влучних ударів по техніці рашистів.

Завдяки ефективній розвідці з повітря та ударів високоточними ракетами GMLRS нашим військовим вдалося знищити низку російських самохідних артилерійських установок та ракетних систем залпового вогню.

Читайте також: HIMARS полює на 240-мм міномети, оприлюднено кадри удару по рідкісній цілі вкупі з рашистами

Зокрема було знищено російську 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", яких окупанти втратили вже щонайменше 60 одиниць з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Ще однією ціллю для HIMARS стала російська РСЗВ БМ-21 "Град" – таких машин знищено понад 135, зокрема у ССО нещодавно розповідали, як допомогли артилеристам знищити три таких РСЗВ.

Зрештою, на металобрухт також відправилася й 152-мм САУ 2C5 "Гиацинт", і от її цілком можна назвати досить рідкісною ціллю, бо всього з лютого 2022 було знищено як мінімум 26 цих артилерійських систем.

Загалом варто відзначити, що HIMARS знову демонструє свою ефективність у якості "дробовика командира", як цю систему прозвали американські військові, бо це передусім ідеальний засіб для контрбатарейної боротьби бригадного рівня.

Зокрема яскравий нещодавній епізод – як чотирма ракетами GMLRS, випущеними з HIMARS, було утилізовано одразу батарею російський САУ "Мста-С".

HIMARS знищив САУ
Результат влучання ракети з HIMARS у ворожу САУ "Мста-С", скріншот з відео Генштаба ЗСУ

І з дальністю у 80 км у поєднанні з високою точністю, коли ракети прилітають безпосередньо у визначену ціль, а також високою мобільністю, HIMARS стає напрочуд чудовим інструментом для знищення передусім російських артилерійських систем.

Читайте також: Чи можливо з літака запустити ракету GMLRS від HIMARS