xcounter
#

HIMARS полює на 240-мм міномети, оприлюднено кадри удару по рідкісній цілі вкупі з рашистами

12802
Вогонь з HIMARS, фото U.S. Marines
Вогонь з HIMARS, фото U.S. Marines

Це вже як мінімум 12 самохідний міномет "Тюльпан", які окупанти втратили з початку повномасштабного вторгнення

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у своєму акаунті в Telegram опублікував відео роботи Сил оборони України по російських окупантах – на кадрах зафіксовано удар з високоточної ракетної системи HIMARS по самохідному міномету росіян на Бахмутському напрямку.

Так, на кадрах вище ми бачимо, як окупанти розгортали свій 240-мм самохідний міномет 2С4 "Тюльпан", коли поруч з машиною прилетів випущений з американської ракетної системи снаряд.

Читайте також: "Тюльпан" рашистів намагався сховатися в лісі, але бійці 406-ї бригади ефектно спалили ворожий міномет (відео)
240-мм міномет 2С4
Момент загоряння міномету, скріншот з відео Сирського

Хоча ракета поцілила не безпосередньо в саму машину, але внаслідок ймовірно влучання уламка відбулося загоряння – як відзначає Сирський, ворог втратив свій самохідний міномет "Тюльпан".

Але навіть якщо машина могла б поїхати своїм ходом, то, судячи з усього, екіпажу, що був поряд з машиною в момент удару, зробити це вже навряд чи вдасться – зокрема, як відзначає Сирський, внаслідок удару було знищено щонайменше вісім російських військових.

"Втомлений" Тюльпан разом з окупантами, скріншот з відео Сирського

Згідно з даними порталу Oryx, це вже буде щонайменше 12 машина, яку окупанти втратили з початку повномасштабного вторгнення, причому всі попередні машини були саме знищені.

Так, наприклад, один з "Тюльпанів" було уражено "подвійним" 155-мм боєприпасом BONUS або SMArt, ще один – ефектно знищено FPV-дроном на відстані у 10 км.

Але, мабуть, найепічніше окупанти втратили свій "Тюльпан" ще у травні 2022 року, коли кремлівські пропагандисти самі "підказали" ЗСУ, як знищити їхню машину, спаливши позиції свого 240-мм самохідного міномета.

Читайте також: Як рашисти безглуздо розстріляли радянські міни "Смельчак" до "Тюльпанів"