xcounter
#

РФ вимушена замість складів з БК підставляти свої ешелони або ж отримає "логістичний колапс"

7083
Ешелон з технікою, фото ілюстративне
Ешелон з технікою, фото ілюстративне

HIMARS виконують свою роботу навіть не завдаючи безпосередніх ударів по позиціях російських військ

Російські окупаційні війська поступово переходять до практики перекидання своїх боєприпасів одразу із залізничних колій до позицій. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів директор Defense Express Сергій Згурець.

Так, оскільки Збройні Сили України з ракетних систем HIMARS та іншої високоточної зброї активно знищують російські склади з боєприпасами (наприклад, тільки за 5 серпня було знищено шість складів з БК у Бериславському та Херсонському районах), російська армія намагається їх розпорошити. Один зі способів – перекидати свої боєприпаси з залізничних колій одразу до позицій без створення нових складів з боєприпасами.

Читайте також: HIMARS з шаленою швидкістю пройшлися по складах боєприпасів армії РФ: скільки об’єктів знищено за місяць

З боку Defense Express зауважимо – такий спосіб навряд чи зможе допомогти окупантам частково вирішити проблему з "демілітаризацією" своїх складів з боєприпасами, бо таким чином вони отримають нову проблему.

Річ у тім, що ЗСУ вже продемонстрували – нищити російські залізничні ешелони з технікою та боєприпасами HIMARS вони теж вміють. Тому окупантам доведеться розвантажувати боєприпаси поза зоною ураження цих ракетних систем (якщо вони, звичайно, не хочуть повторення долі ешелону у Брилівці). Що, своєю чергою, вплине на оперативність підвезення боєкомплекту безпосередньо до позиції.

залізничний ешелон рашистів
Залізничний ешелон рашистів, фото ілюстративне

Так чи інакше, HIMARS відтягують "логістичне плече" російської армії як мінімум (!) на 70-80 км від передової – водночас тут варто згадати нашу публікацію про те, що насправді армія РФ не вміє забезпечувати автотранспортом "логістичне плече" на значні дистанції. У будь-якому випадку, якщо окупанти вирішать знову складати "всі яйця в один кошик" або ж підставлять свої ешелони, то HIMARS з радістю влаштує їм "бавовну" своїми GMLRS.

Читайте також: Знищено ракетний склад армії РФ у Кадіївці: вражаюче фаєр-шоу від ЗСУ