xcounter
#

Знищено ракетний склад армії РФ у Кадіївці: вражаюче фаєр-шоу від ЗСУ

Пуск з HIMARS (фото ілюстративне)
Пуск з HIMARS (фото ілюстративне)
11316

Українське військо продовжує методичне випалювання тилового забезпечення армії РФ

Високоточним ударом Збройні Сили України знищили черговий склад боєприпасів армії РФ, який знаходився у району міста Кадіївка (колишній Стаханов).

Враховуючи дальність до об'єкта від позицій українського війська у близько 40-50 км, не обов'язково, що це результат роботи ракетної системи HIMARS. Така дальність цілком досяжна для високоточних снарядів Excalibur, які Україна отримала від Канади, при стрільбі з артилерійських систем з довжиною ствола 52 калібри, тобто з артсистем типу PzH-2000, Krab або CARSAR.

Читайте також: ЗСУ першими у світі тестують новітню зброю: скільки техніки рашистів було знищено крутими снарядами з Німеччини

Водночас на відео від місцевих можливо побачити вкрай характерні вильоти ракет, маршовий двигун яких спрацював через пожежу та каскадну детонацію. Таким чином, скоріш за все, був знищений не тільки російський запас артилерійських снарядів, а й зенітних ракет.

Варто нагадати, що Кадіївка знаходиться під окупацією з 2014 року, тобто формування цієї бази могло тривати протягом значного часу і на ній могла зберігатися значна кількість боєприпасів.

Також це далеко не перший удар ЗСУ по позиціях армії РФ у цьому районі. Зокрема 12 липня високоточний удар був завданий по штабу та стоянці техніки рашистів.

Ще один склад у цьому районі був знищений 5 липня. А загалом, станом на ранок 15 липня, відомо про ще два удари від ЗСУ за минулу ніч: Дар'ївка та Нова Маячка у Херсонській області де було знищено скупчення військової техніки.

Читайте також: Китай та Північна Корея не дали Путіну ракети, тому він взявся за "Борщевик"