xcounter
#

РФ вигадала, чим допомогти своїм підрозділам у Сватове, однак вони навряд чи стануть радіти такому "порятунку"

5948
РФ вигадала, чим допомогти своїм підрозділам у Сватове, однак вони навряд чи стануть радіти такому "порятунку"

РФ не вигадала нічого кращого, ніж підкинути поближче обмежену кількість гелікоптерів

Після успішного контрнаступу Збройних Сил України на Харківщині, а також звільнення Лиману та загрози подальшого наступу наших захисників на Сватове, де військам РФ не вдалося "зацементувати" оборону, російське командування шукає їм "підсилення".

мі-8 вертоліт
Гелікоптер Мі-8, фото ілюстративне

Зокрема, Defense Express з декількох власних незалежних джерел дізнався таке – РФ вирішила згорнути свій польовий аеродром поблизу міста Валуйки, що у Бєлгородській області й перекинути звідти певну кількість гелікоптерів (орієнтовно – від п’яти Мі-8) у район населеного пункту Ровеньки.

Читайте також: Росіяни спробують ще раз застосувати БМПТ "Терминатор", але від провалу їх це все рівно не врятує

З одного боку, такий крок виглядає доволі логічним. Якщо подивимося на карту, то побачимо, що польовий аеродром у Валуйках після звільнення ЗСУ значної частини Харківщини втратив свою актуальність.

Крім того, відстань від населеного пункту Ровеньки до того ж Сватове орієнтовно на 20 км менша, ніж від міста Валуйки, що на практиці насправді має значення.

ми-8
Мі-8 ВКС РФ

Однак у цій ситуації варто розглянути цю ситуацію з іншого боку – що РФ знайшла для своїх військ у Луганській області підтримку у вигляді сумнівних Мі-8, причому у досить незначній кількості.

Що, своєю чергою, натякає на те, що РФ, ймовірно, не знає, як посилити свою оборону на Луганщині й нас невдовзі чекають нові новини від наших захисників про успіхи на цьому напрямку.

Читайте також: Які західні вертольоти будуть найкращою заміною для радянських Мі-8 та Мі-24