xcounter
#

РФ вчора випустила всього вісім Х-22, хоча піднімала літаки у повітря аж 200 разів

5677
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

Більшість із 190 повітряних тривог учора виявились "грою на нервах" від рашистів

Учора, 24 серпня 2022 року, у всіх регіонах України було оголошено аж 190 повітряних тривог. Росіяни виконали аж майже 200 літако-вильотів, із яких 90 припадало на літаки тактичної авіації, 34 вильоти – на стратегічні бомбардувальники типів Ту-22М3 і Ту-95МС, інші 80 – сумарно на вильоти "бортів" армійської авіації, літаків радіолокаційного дозору типу А-50 та літаків типу Ил-22П для постановки радіотехнічних завад.

При цьому підтверджено лише 8 пусків крилатих ракет повітряного базування, усі – типу Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Командування Повітряних Сил.

Читайте також: Скільки часу та грошей знадобиться на розгортання протиракетної оборони, якщо Україна раптом отримає THAAD
Російський літак радіолокаційного дозору типу А-50, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ці дані під час свого брифінгу речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат окреслив такою фразою – "Вчора попри те, що була така велика кількість тривог, великої ракетної активності не зафіксовано, але зафіксовано велику авіаційну активність".

Він також пояснив – повітряна тривога по всій Україні оголошувалась у випадку, якщо було зафіксовано російські стратегічні бомбардувальники Ту-95МС над Каспійським морем, що можуть відстрілювати ракети Х-101 чи Х-555 на дальність порядка 5 тисяч кілометрів. Якщо ж фіксувались російські бомбардувальники Ту-22М3 з ракетами Х-22, що мають дальність стрільби до 600 км – тоді тривога оголошувалась лише в регіонах, що могли виступати зоною потенційного ураження. Усі маневри ворожих Ту-95МС учора були імітаційними, жодного бойового пуску ракет не було.

Ворожий стратегічний бомбардувальник Ту-95МС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо спробуємо віднайти додаткові деталі, то побачимо таку картину. Прес-служба 831-ої бригади сповістила, що вчора по їхньому летовищу в Миргороді був "прильот" 4 крилатих ракет, "ймовірно Х-22". Є також дані, що зранку 24 серпня росіяни завдали ракетний удар по Запоріжжю, тип та кількість застосованих ракет – невідомі. Також є дані, що також був "прильот" двох крилатих ракет ворога по критичній інфраструктурі в Хмельницькій області. Можемо припускати, що саме в цих трьох епізодах орки використовували свої Х-22.

Бо уже є дані, що для вчорашнього звірського удару по залізничній станції в Чаплиному, в результаті якого загинуло 25 осіб та поранено 31 особа, росіяни використовували ракети до комплексів С-300 та "Искандер".

Ракетний удар рашистів по Чаплиному 24 серпня 2022 року, в результаті якого загинуло 25 осіб, фото з відкритих джерел
Читайте також: У Пентагоні зробили заяву щодо перспектив передачі винищувачів та ATACMS до України