xcounter
#

РФ спробувала повторити "рекорд" із запуску Shahed-136/131, наша ППО збила усі 89 БПЛА

2867
Одна з мобільних вогневих груп Сил оборони України, ілюстративне фото від Генштабу ЗСУ
Одна з мобільних вогневих груп Сил оборони України, ілюстративне фото від Генштабу ЗСУ

Чим була особливо примітною нова масована атака ворога та її відбиття

Повітряні Сили ЗСУ повідомляють, що в ніч на 31 липня 2024 року російські загарбники випустили по Україні аж 89 далекобійних дронів-камікадзе Shahed-136/131 та одну авіаційну ракету типу Х-59.

Більшість із цих БПЛА були націлені саме на Київську область та власне столицю. За повідомленням КМВА, лише на підступах до самого Києва наша протиповітряна оборона збила мінімум чотири десятки дронів-камікадзе, повітряна тривога тривала кілька годин.

Читайте також: Якщо Румунія обере Spyder на заміну MIM-23 Hawk, то Ізраїль обіцяє збудувати завод по виробництву таких ЗРК

Водночас, як загалом повідомляють Повітряні Сили, в результаті бойової роботи засобів нашої ППО в ніч на сьогодні було збито загалом усі 89 "Шахедів" та Х-59, але при цьому варто звернути увагу на перелік зазначених засобів.

З однієї сторони, там вказуються уже "традиційні" компоненти, як наприклад мобільні вогневі групи із складу усіх складових Сил оборони України, зенітно-ракетні підрозділи та засоби радіоелектронної боротьби, ну і власне тактична авіація Повітряних Сил. Але водночас, там також було вказано ще один елемент, про використання якого досі не заявлялось, а саме – залучення армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

Тут ми можемо поки лише припустити, що тут йдеться про можливе залучення вертольотів нашої армійської авіації як "повітряних мисливців" за "Шахедами".

Одна з мобільних вогневих груп Сил оборони України, ілюстративне фото від Генштабу ЗСУ

Окремо слід наголосити, що настільки велику кількість дронів-камікадзе, як сьогодні (тобто 89 одиниць), Росія до цього моменту запускала по Україні лише в одному епізоді – під час нальоту в ніч на 1 січня 2024 року, на Новий рік.

Таким чином випливає, що наша ППО в ніч на сьогодні збила рекордну кількість "Шахедів".

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що в Армії США хочуть скопіювати нашу систему виявлення "Шахедів" із майже 10 тисяч датчиків.

Читайте також: Українські далекобійні дрони отримали ідеальну БЧ з повітряним підривом: ГУР додав деталей атаки авіабази "Оленья"