xcounter
#

РФ спробує продати Індії БМП "Бумеранг", котра досі не пройшла випробування і задиміла на параді

2417
Перша презентація БМП "Бумеранг" відбулась ще в 2013 році
Перша презентація БМП "Бумеранг" відбулась ще в 2013 році

Серійне виробництво цієї бронемашини мало стартувати ще два роки тому, але поки що єдине "досягнення" "Бумерангу" - задимлення на Красній площі в Москві

Із 3 по 5 лютого біля індійського міста Бангалор відбуватиметься міжнародне авіашоу та виставка Aero India 2021.

Під час цього заходу російська державна корпорація "Ростех" представить «експортний» варіант колісної бойової машини піхоти "Бумеранг", і за можливості – пробує продати цю БМП індійським військовим, пише портал Army Recognition.

Читайте також: "Коалиция-СВ": на кордон з Україною перекидається далекобійна російська артилерія
БМП "Бумеранг" пройшла лише стадію попередніх випробувань, що завершились наприкінці 2019 року

При цьому, пише видання, генеральний директор "Рособоронекспорту" Олександр Міхеєв стверджує, що країни Африки, Близького Сходу, Південно-Східної Азії та СНД вже проявили інтерес до бойової машини "Бумеранг": "Ми оцінюємо експорт цієї платформи приблизно в 1 мільярд доларів у найближчому майбутньому", - заявляє Міхєєв.

Але тут слід наголосити: БМП "Бумеранг" досі навіть не пройшла державних випробувань (вони призначені орієнтовно на весну 2021 року).

БМП "Бумеранг" досі не прийнята на озброєння російської армії. І поки що єдиний епізод "звитяги" за участі цієї бронемашини – це випадок із задимленням та поломкою, що трапився під час параду 25 червня 2020 року в Москві.

Вперше "Бумеранг" був представлений на закритому показі на виставці Russia Arms EXPO в 2013 році, перша публічна презентація – відбулась під час параду 9 травня 2015 року в Москві.

Перші поставки серійних зразків повинні були початися в 2019 році, однак цього не сталося. На сьогодні обіцяють серію машин вже у 2022 році, але, як свідчить досвід, особливо російського ОПК, не факт, що це відбудеться і у знову призначений термін.

Як наголошують в РФ, БМП «Бумеранг» оснащена дистанційно-керованим універсальним бойовим модулем "Бумеранг-БМ", озброєним 30-мм автоматичною гарматою 2А42 (боєзапас 500 снарядів), 7,62-мм кулеметом ПКТМ (боєзапас 2000 патронів) і двома здвоєними пусковими установками ПТРК "Корнет".

Поки що БМП "Бумеранг" виконує лише "парадні" функції як чергова "чудо-зброя" Кремля
Читайте також: Танкова дивізія РФ на Уралі отримає лише 20 одиниць модернізованої техніки: уся нова зброя йде до межі з Україною