xcounter
#

РФ планує розмістити ядерну зброю у Білорусі вже у середині липня

773
РФ планує розмістити ядерну зброю у Білорусі вже у середині липня

Розміщення ядерного озброєння у Білорусі немає жодного військового сенсу, бо всі гіпотетичні місця його зберігання знаходяться у зоні дії тактичного озброєння

Розміщення ядерного озброєння РФ на території Білорусі стартує вже у середині липня, про що говорить озвучені ватажком рашистів Путіним строки завершення підготовчих робіт.

За його словами 7-8 липня завершується підготовка місць зберігання, а одразу після цього розпочнеться "розміщення відповідних видів озброєння".

Читайте також: ЗРК Hawk, ракети GEM-T та протиракети MSE для Patriot: очікується новий пакет допомоги від США на 2 млрд доларів

Нагадаємо, що 25 травня цього року між РФ та Білоруссю була укладена угода про розміщення "нестратегічної ядерної зброї" на білоруській території. До цього у квітні Мінськ офіційно повідомив, що завершені роботи із модернізації носів ядерних бомб у вигляді штурмовиків Су-25, а пілоти пройшли відповідну підготовку.

Су-25 повітряних сил Білорусі
Су-25 повітряних сил Білорусі

А у лютому міноборони країни показало отримані російські ОТРК "Искандер" з крилатими ракетами Р-500 та балістичними 9М723, які також можуть бути споряджені ядерними бойовими частинами.

ОТРК
ОТРК "Искандер" на озброєнні армії Білорусі

Водночас навіть розміщення ядерних бойових частин у Білорусі означає те, що всі їх потенційні місця зберігання опинаються у зоні дії тактичного ядерного озброєння. Зокрема за часи СРСР всі військові ядерні об'єкти на території Білорусі розміщувались поряд із кордоном з іншими радянськими республіками, а також Польщею, яка входила у Варшавській договорі. Й зрештою кордон з НАТО проходив на 800 км на захід на межі між НДР та ФРН.

ядерна зброя у білорусі за часи СРСР

Але це вочевидь ніяким чином не впливає на рішення Кремля. Більше того, не заважає Мінську закликати розмістити у себе не тільки тактичне ядерне озброєння, а й міжконтинентальні ракети "Тополь" та "Ярс".

Читайте також: Супутник показав, чому РФ рідко піднімає Ту-160 для обстрілів України