xcounter
#

РФ не знайшла авіації для параду, замість літака "судного дня" Ил-80 – "кукурудзник" По-2 в Новосибірську

10997
Повітряний командний пункт Іл-80 (Іл-86 ВКП) та винищувачі МіГ-29 ВС РФ / Фото: Dmitry Terekhov
Повітряний командний пункт Іл-80 (Іл-86 ВКП) та винищувачі МіГ-29 ВС РФ / Фото: Dmitry Terekhov

У РФ, здається, так і не змогли "виділити" бодай якусь кількість літаків для створення "картинки" для телебачення

Російський парад на честь 9 травня пройшов без літаків – раніше низка пропагандистських ЗМІ з посиланням на прессекретаря президента РФ Пєскова повідомляла, що авіапарад скасовується.

Москва парад
Парад в Москві пройшов без літаків, фото ілюстративне

Крім Москви, "авіаційна частина" параду була скасована й в інших російських містах, зокрема в Екатеринбурге, Новосибирске і Санкт-Петербурге.

Читайте також: Рашисти для ударів по Україні вперше застосували радянські крилаті ракети Х-22

Нагадаємо – раніше міноборони РФ анонсувало на 9 травня проліт літака "судного дня" Ил-80 у супроводі двох винищувачів МиГ-29, а також стратегічних ракетоносців-бомбардувальників Ту-95МС і Ту-160 "Белый лебедь", здатних нести ядерну зброю.

Але зранку 9 травня авіапаради були скасовані. Офіційна причина – "погодні умови", однак тут варто натякнути на те, що нещодавно кремлівські пропагандони визнали катастрофічні втрати своєї авіації у війні проти України.

Водночас про літак "судного дня" можемо згадати й таке: ще в 2020 році ми розповідали про те, що у РФ розікрали секретну апаратуру з літака-командного пункту Ил-80.

По-2
Проліт "кукурудзника" в Новосибірську

Разом з тим, жодні "погодні умови" не завадили в Новосибірську випустити в небо цілий По-2, відомий також як "кукурудзник" – він пролетів на фоні абсолютно "чистого" та "сонячного" неба без жодної хмарини.

Читайте також: Рознесли на мотлох: літаки ЗСУ завдали потужний бомбовий удар по рашистах на Зміїному - відео від Bayraktar TB2