xcounter
#

Рашисти "знімуть" кабіни зі своїх "Уралів": скоро таке "ноу-хау" окупантам дійсно знадобиться

38869
Рашисти "знімуть" кабіни зі своїх "Уралів": скоро таке "ноу-хау" окупантам дійсно знадобиться

Російська "оборонка" продовжує демонструвати свої безпілотні напрацювання

Російський виробник вантажних машин "Автомобільний завод "Урал" на російському форумі "Армия-2022" представив "новітні" прототипи безпілотного транспортного засобу на базі шасі "Урал-432067-73" у військовій модифікації. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

безпілотний
Безпілотний "Урал" на форумі "Армия-2022" у РФ

Прототип безпілотного "Уралу" залишився без кабіни та систем управління для екіпажу – машину оснастили "системою комп’ютерного бачення" – управління безпілотним "Уралом" буде здійснюватися дистанційно або ж машина буде виконувати задачі у повністю автономному режимі.

Читайте також: Рашисти "подарували" для ЗСУ "шахідо-мобіль" із 152-мм снарядами (відео)
безпілотний
Машина демонструється одразу у "військовому" та "цивільному" варіантах

Таку машину окупанти в майбутньому планують використовувати для російських військ, щоб перевозити вантажі вагою до п’яти тонн на небезпечних ділянках на передовій. Крім того, безпілотний "Урал" також демонструється і в "цивільній версії". Зазначається, що експериментальний зразок має повний привід з двигуном на 240 к.с., машина буде здатна розвивати швидкість до 80 км/год.

безпілотний
Безпілотний "Урал" може перевозити до 5 тонн вантажів

Це вже не перша "безпілотна" розробка, що РФ демонструє на форумі – раніше Defense Express розповідав, що РФ "згадала" про свою безпілотну "чудо-БМП", що має "переписати" правила використання бронетехніки на полі бою.

БМП-3
Безекіпажна БМП-3 "Удар" з бойовим модулем "Бумеранг-БМ", фото ілюстративне

Варто відзначити, що загалом тренд "безпілотизації" військової зброї спостерігається у всьому світі і ідея роботизації техніки, яка має слабке бронювання та їздить у зоні ураження ворожої артилерії та іншої зброї – насправді має право на життя.

Однак у випадку з РФ важко завчасно говорити, коли саме така зброя з’явиться на полі бою, наскільки вона буде ефективною та чи "впишеться" у російські (читайте – радянські) догми ведення війни. Але, судячи з втрат окупантів на полі бою, "тотальна роботизація" скоро буде одним з варіантів вирішення нестачі "гарматного м’яса" та бажаючих "задвухсотитися" на полі бою.

Читайте також: Україна домовляється про поставку САУ Dita з "безпілотною" баштою, що може нон-стоп бити рашистів