xcounter
#

Рашисти "згадали" про "Паучок" до Т-54 з 1950-х, щоб замаскувати БМП-2

22624
Замаскована російська БМП-2, літо 2023 року, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Замаскована російська БМП-2, літо 2023 року, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Звідки окупанти беруть варіанти для чудернацього захисту своєї бронетехніки для боїв проти ЗСУ

У відкритому доступі з’явились зображення рашистської БМП-2, зовнішній вигляд якої окупанти змінили буквально до невпізнаваності завдяки імпровізованим способам маскування. Зовні це виглядає як просто каркас із наварених "мангалів", на які було натягнуто кілька маскувальних сіток, при цьому каркас був зварений саме так, щоб максимально спотворити зовнішній вигляд бойової машини.

Поки що нема даних, чи це одиничний "апгрейд" БМП-2 від рашистів, чи ж російські військові планують поставити таку "переробку" на серію. Також нема чітких даних про те, на яку саме з відтинків фронтуросійські окупанти застосували такий "залізний капут".

Радянський "Паучок" до Т-54, ілюстративне зображення

Тим не менш, звертати увагу на подібні зображення варто хоча б для того, щоб зрозуміти, звідки ж саме рашисти можуть брати варіанти для такого чудернацького захисту своєї бронетехніки. Особливо якщо пригадати про приклад із "апгрейдом" рашистського Т-72, в якому провели настільки дивний тюнінг, що буквально виникає питання "що ти таке взагалі".

У відкритих джерелах можна зустріти припущення, що росіяни могли "пригадати" про розробку родом із 1950-х років під назвою "Паучок", яка створювалась під Т-54. По суті, "Паучок" - це теж "мангал", який служить каркасом для маскувальної сітки.

Рашистський Т-72 з вкрай дивним "тюнінгом", червень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Хоча цілком можливо, що рашисти насправді настільки глибоко не заглядали, а каркас в стилі "залізний капут" для маскування чи захисту від скидів своїх БМП-2 і Т-72 – це у них вийшло цілком випадково.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про варіанти "тюнінгу" МТ-ЛБ від російських окупантів, зокрема з використанням "царь-мангала" та блоків "Контакт-1". Також ми розповідали про невдалу конструкцію-приманку рашистів, котра за задумом ворога мала імітувати комплекс "Панцырь".

Замаскована російська БМП-2, літо 2023 року, ілюстративне зображення з відкритих джерел