xcounter
#

Рашисти показали "тюнінг" своїх МТ-ЛБ, в "колекції" - МТ-21 "Рапира", "Контакт-1" та "царь-мангал" (фото)

10411
МТ-ЛБ російських окупантів з протитанковою гарматою МТ-12 "Рапира", липень 2023 року, зображення з відкритих джерел
МТ-ЛБ російських окупантів з протитанковою гарматою МТ-12 "Рапира", липень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Це може свідчити, що самих "мотолиг" в рашистів кількість є достатньо великою, але оснащувати доводиться "підручними матеріалами"

У відкритому доступі з’явились нові зображення, які показують "апгрейд", котрий провели російські окупанти на своїх тягачах МТ-ЛБ, щоб далі використовувати ці машини у війні проти України.

Зокрема, на заглавному зображенні до цієї публікації ми можемо побачити рашистську "мотолигу", оснащену протитанковою гарматою МТ-12 "Рапіру". Таку поробку окупантів можна назвати в чомусь наслідуванням практики Сил оборони України, коли наші захисники першими почали виготовляти такі імпровізовані САУ, де шасі МТ-ЛБ грає роль своєрідного самохідного лафета до гармати.

Читайте також: РФ планувала відновити виробництво БМП-2, і вона це зробила, але є нюанс
МТ-ЛБ російських окупантів з протидроновим "мангалом", літо 2023 року, зображення з відкритих джерел

На свою увагу заслуговує "колекція" рашистів по засобам захисту для своїх МТ-ЛБ. Наприклад, окремо виділяється "мотолига" окупантів із буквально "царь-мангалом", можливо найбільшою за площею "спорудою" такого типу, яку досі можна було побачити на зразках бронетехніки армії РФ.

Або ж – один із тягачів МТ-ЛБ російських окупантів, який в рамках посилення захисту отримав не тільки "мангал", але й блоки захисту "Контакт-1", які у випадку із легкою бронетехнікою виглядають рішенням більш ніж сумнівним.

Якщо опиратись на дані The Military Balance 2022, то на початок повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ мала на зберіганні орієнтовно 2 тисячі одиниць тягачів МТ-ЛБ. Схоже, що значна частина таких машин в розпорядженні ворога має достатньо гарний технічний стан, щоб командування окупаційних військ могло ними буквально "наводнити" свої мотострілецькі підрозділи. Але от із додатковим озброєнням чи засобами захисту – доводиться обходитись буквально "підручними засобами".

МТ-ЛБ російських окупантів з протидроновим "мангалом" та блоками "Контакт-1", літо 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Нацгвардійці закидали "бомбами" з безпілотника російський Т-90М "Прорив" (відео)