xcounter
#

Рашисти притягли свою зброю проти західних танків на Донбас, який насправді виявився Таганрогом

28984
Рашисти притягли свою зброю проти західних танків на Донбас, який насправді виявився Таганрогом

Окупанти трохи "промахнулися" і відправили свої "протитанкові роботи" воювати в Таганрог

Після того, як Німеччина зняла "табу" на постачання танків Leopard Україні, а США оголосили про постачання танків M1 Abrams, одіозний колишній очільник "Роскосмосу Дмітрій Рогозін заявив, що одним з головних засобів ураження західних танків стане "протитанковий робот "Маркер".

Згодом низка російських ЗМІ - з посиланням на того ж Рогозіна – повідомили про те, що перші чотири таких бойових роботи "чітко за розкладом" вже прибули на Донбас.

Читайте також: У РФ з робота "Маркер" зробили засіб ППО, тестували стрільбою "по тарілочках"

Але якщо уважно роздивитися відео, яке опублікував Рогозін - і звернути увагу на деякі деталі, то можна зробити висновок, що рашисти, схоже, готуються відбивати атаки Leopard та Abrams безпосередньо на території РФ.

робот маркер РФ
Російський робот "Маркер" і "Таганрогский трамвай"

Так, безпосередньо на відео є одна підказка - табличка з написом "Таганрогский трамвай", наявність якої де-небудь на Донбасі викликала б щонайменше здивування.

Ця табличка, а також доволі інформативне відео від Рогозіна з розвантаженням "вбивці танків", дозволяють ідентифікувати, що це дійство таки відбувається в місті Таганрог, що в Ростовській області, причому на базі цивільної "Инженерно-технологической академии Южного федерального университета".

Дивний вибір в стилі окупантів, з урахуванням того, що в самому Таганрогє є низка військових об’єктів.

протитанковий робот
Російський протитанковий робот "Маркер"

Навіть якщо припустити, що Таганрог стане таким собі перевалочним пунктом, і згодом ці "протитанкові роботи" поїдуть в Україну, то окремо варто звернути увагу на слова Рогозіна про те, що будуть "відпрацьовані алгоритми ведення бою у складі групи бойових роботів" – тобто, схоже, окупанти ще й самі не знають, як саме ефективно використовувати його на полі бою, тим паче не поодинці, а в складі групи.

Ну і зрештою про "встановлення потужного протитанкового озброєння" – нагадаємо, що ці роботи оснащені кулеметом КПВТ і двома РПГ-27, і таке "комбо" з озброєннями навряд чи можна назвати таким, що стане "ефективним рішенням" проти західних танків.

Читайте також: Після провалу з "Уран-9": російський "Маркер" може стати черговим роботом-катастрофою