xcounter
#

У РФ з робота "Маркер" зробили засіб ППО, тестували стрільбою "по тарілочках"

1551
Російська роботизована платформа "Маркер"
Російська роботизована платформа "Маркер"

Такою зброєю у РФ хочуть збивати рої дронів, невеликі БПЛА та дрони-камікадзе

Росія протестувала робототехнічний комплекс "Маркер" як засіб ППО ближньої руки для знищення безпілотних літальних апаратів, дронів-камікадзе та роїв дронів. Про це виданню "РИА Новости" розповів виконавчий директор НПО "Андроидная техника" (розробник робота "Маркер") Євгеній Дудоров.

Роботизована платформа
Робот "Маркер" має знищувати цілі у повітрі зі штатного кулемета

Зазначається, що для боротьби з дронами роботизована платформа "Маркер" отримала РЛС, здатну розпізнавати повітряні цілі з малою площею розсіювання та передавати їх координати в стрілецько-гранатометний модуль. Згодом робот стежить за оптикою та вражає цілі зі штатного кулемета.

Читайте також: РФ розповіла, як "Птицелов" замінить ЗРК "Стрела-10" в повітряно-десантних військах
роботизована платформа
Роботизована платформа "Маркер"

Розпізнає цілі "Маркер" за допомогою "сучасного апарату нейромереж, який після необхідного навчання може робити це швидше та краще за людину", уточнює Дудоров.

"Ми проводили випробування на стендових стрільбах, там де стендисти стріляють по тарілочках. Вона має діаметр близько 100 мм та летить на швидкості близько 90 км/год. "Маркер" впевнено працює по цих тарілочках з ймовірністю влучання близько 80 % з карабіна", – повідомив Дудоров. Він також уточнив, що стрілецький комплекс робота у варіанті ППО ближньої дії може обертатися зі швидкістю 350 градусів за секунду.

Читайте також: Побачити все від "Калібра" до міні-дрона: ЗСУ переходять на РЛС нового покоління -інтерв'ю з розробником