xcounter
#

Рашисти вкрали у нацистів ідею з "одноразовим танком" Goliaf для свого протитанкового "Маркера"

6990
Рашистський протитанковий робот "Маркер", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський протитанковий робот "Маркер", ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни заявляють про чергове "вундерваффе", живучість якого на полі бою викликає питання

Один із "топових" рашистів Дмітрій Рогозін заявив, що його підлеглі та соратники працюють над проектом протитанкового робота "Маркер", який тепер начебто призначатиметься для ураження танків Leopard 2 та M1 Abrams, що скоро опиняться в строю ЗСУ.

В переліку підрядників за проектом числиться компанія "Андроидная техника", котра ще задовго до війни зганьбилась із фейковим "роботом Федором". При цьому, як можемо судити за зображеннями з відкритих джерел, рашистський "Маркер" озброєний лише кулеметом КПВТ і двома РПГ-27, і такий набір озброєння одразу ставить під сумнів здатність цього "вундерваффе" орків в принципі боротись із танками, навіть радянського виробництва.

Читайте також: Чи є у рашистів зброя, яку досі не застосували на полі бою, і що вона із себе представляє
Рашистський протитанковий робот "Маркер", ілюстративне фото з відкритих джерел

Ззовні рашистський "Маркер" може нагадувати радянський легкий танк Т-60 часів Другої світової війни. Але якщо брати до уваги саме концепцію застосування, то тут Рогозін та інші рашисти вкрали іншу ідею – "одноразового танка" Goliaf, який під час 2СВ використовували нацисти для боротьби з танками та польовими укріпленнями противника.

Нацистський Goliaf можна також назвати "танком-камікадзе", бо у нього формат застосуванням був одноразовий, з "квитком в один кінець" - під’їхати під управлінням оператора до танка або іншої цілі противника та просто підірватись. За час Другої світової німці виготовили близько 7 тисяч екземплярів "одноразового танка" Goliaf, який залежно від модифікації міг брати від 60 кг до 100 кг вибухівки на борт при довжині корпусу всього 2 метри.

Нацистський "танк-камікадзе" Goliaf, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Формально, Goliaf був у 4 рази дешевше протитанкової гармати, але й ефективність виробу була на такому ж низькому рівні. Лобова броня "Голіафа" була лише 10 мм, тому цю "танкетку" можна було знищити будь-якою протитанковою зброєю.

Через низький кліренс Goliaf мав низьку прохідність, тому міг просто не дійти до цілі. Управляти цим "танком-камікадзе" німецькі військові мали через пульт з дротом, через розрив якого атака могла просто зірватись. Саме через ці нюанси нацистський Goliaf так і залишився скоріше "цікавинкою" військової історії, а не "родоначальником" гілки протитанкового озброєння.

Американські військові вивчають трофейний Goliaf, архівне зображення з відкритих джерел

Якщо ж говорити про сучасний рашистський "Маркер", то тут західні аналітики теж висловлюють аргументований скепсис щодо цього "вундерваффе". Наприклад, автори порталу Defence One у своїй публікації наголошують, що "Маркер" через свої габарити та маневреність виглядає доволі простою ціллю для будь-якого підготовленого танкового екіпажу.

Окремі проблеми у росіян можуть бути з тим, щоб взагалі зберігати керованість свого "Маркера" на полі бою. Тому цілком ймовірно, що виробництво цього протитанкового робота обмежиться декількома одиницями, реальне застосування яких обмежиться постановочними кадрами для кремлівської пропаганди.

Рашистський протитанковий робот "Маркер", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти намагались застосувати "безпілотний танк" для "розмінування", але щось у них "пішло не так" (відео)