xcounter
#

Рашисти показали роботу комплексу з промовистою назвою "Ирония", яка б "вмерла" без західних компонентів

20838
Рашисти показали роботу комплексу з промовистою назвою "Ирония", яка б "вмерла" без західних компонентів

Окупанти хваляться зброєю, всередині якої – компоненти західного виробництва

Російське пропагандистське видання "РИА Новости" опублікувало відео, в якому окупанти розповіли, як використовують на Куп’янському напрямку багатофункціональний оптико-електронний комплекс "Ирония".

Цей комплекс призначений для спостереження та збирання інформації і дозволяє виявляти різні об’єкти. Комплекс оснащений тепловізором та далекоміром, має функцію ведення відеозйомки.

Читайте також: У "Іскандері", "Калібрі" та у більшості озброєння РФ знайдені компоненти виробництва країн НАТО

Зі слів окупанта, комплекс "серед усього видає і дальність, і координати цілей, на які ми навелися. За допомогою комплексу ми можемо наводити та коригувати артилерію та авіацію".

За даними з відкритих джерел, комплекс може виявляти техніку на дистанції до 7 км як вдень, так і вночі, а людину – на відстані до 2,5 км.

Але іронія якраз у тому, що ще у червні стало відомо, що російський комплекс "Ирония", як і низка інших зразків російської зброї, не обійшовся без іноземних компонентів – про це йдеться у відео Павла Кащука у рамках проекту InfoCar на Youtube.

комплекс
"Нутрощі" російської "Иронии"

Розібравши комплекс, оглядачі виявили, що, наприклад, у приладі ТПН-1НДО використовується низка західних компонентів, зокрема французькі матриці, а також швейцарські та тайванські чипи.

Крім того, у комплексі використовується "кривувато оформлена" операційна система Linux. І цілком ймовірно, що без цих компонентів російська "оборонка" не змогла б зробити такий комплекс самотужки.

Читайте також: Іранський дрон Mohajer-6 на 75% зібраний з іноземних компонентів: навіть тепловізор з Ізраїлю - як це взагалі можливо