xcounter
#

Рашисти після перерви другий день поспіль атакують "Шахедами", але ЗСУ збили майже всі ударні дрони

1635
Рашисти після перерви другий день поспіль атакують "Шахедами", але ЗСУ збили майже всі ударні дрони

Ворог вночі випустив понад два десятки ударних дронів із двох напрямків

Підрозділи протиповітряної оборони в ніч на 5 травня відбили чергову атаку російського окупаційного війська ударними дронами типу "Шахед", результати роботи нашої ППО повідомив у соцмережах командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Він відзначає, що окупанти атакували з північного (Курська область) та південного (мис Чауда, тимчасово окупований Крим) напрямків, всього ворог випустив по Україні 24 дрони-камікадзе типу Shahed-131/136, з яких було знищено 23 безпілотники у Харківській, Херсонський та Дніпропетровській областях.

Читайте також: Супутник підтвердив, що рашисти перевели із Чорного в Каспійське море мінімум один носій "Калібрів"
Ударні дрони типу Shahed

Це вже другий день поспіль окупанти атакують Україну цими дронами, нагадаємо, що в ніч на 4 травня підрозділам ППО Сил оборони України вдалося знищити всі 13 дронів, які випустило російське окупаційне військо.

Перед тим 2 травня повітряне командування "Південь" повідомляло про знищення двох "шахедів", а 28 квітня ПС ЗСУ відзначало про пуск ворогом чотирьох цих дронів, всі з яких було знищено.

Раніше Defense Express розповідав, чи дійсно у Shahed-136 збільшили бойову частину до 90 кг, а також про плани ворога виробляти близько 10 тисяч дронів на рік.

Читайте також: Це дивна історія, коли США вже 2 роки не дають ЗСУ MQ-9 Reaper, хоча є зайві дрони