xcounter
#

Рашисти переставляють "Панцырь" на шасі від "Тунгуски", і майже на рік запізнюються з розробкою

20668
"Панцырь-СМ-СВ", ілюстративне зображення з відкритих джерел
"Панцырь-СМ-СВ", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Але тепер росіяни переконані, що ця система "точно зможе" збивати ракети GMLRS від HIMARS

Під час виставки MILEX 2023 в Мінську представники російського концерну "Ростех" заявили, що роботи по комплексу "Панцырь-СМ-СВ" на гусеничному шасі для сухопутних військ вийшли "на завершальний етап випробувань". Цей комплекс проходив доопрацьовання з урахуванням досвіду війни проти України, і тепер начебто зможе збивати безпілотники, баражуючі боєприпаси та навіть керовані ракети GMLRS до систем M142 HIMARS. Про це йдеться в публікації Defence24.

Автори порталу вважають, що "Панцырь-СМ-СВ" за своєю конфігурацією є по суті "поверненням" до початкової концепції комплексу 2К22 "Тунгуска". І водночас, що ця модифікація за своїми характеристиками нічим не відрізнятиметься від базового варіанту.

Читайте також: Рашисти випустили рекордну кількість дронів-камікадзе Shahed по Україні, понад 96% безпілотників знищено
"Панцырь-СМ-СВ", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Наприклад, ефективна дальність ураження цілей складатиме лише 10 км, а бортова апаратура дозволятиме обстрілювати одночасно лише три цілі, використовуючи зенітні ракети з радіокомандним наведенням. Водночас, на цьому комплексі має бути встановлена нова РЛС, яка начебто дозволятиме виявляти цілі на дистанції до 20 км.

При цьому варто зауважити, що Міноборони РФ у січні 2022 року заявляло, що усі роботи по "Панцырь-СМ-СВ" мали бути завершені саме до кінця минулого року. Комплекси цього типу планувалось ставити на озброєння підрозділів ППО, а сам "Панцырь-СМ-СВ" мав бути оснащений двома новими типами зенітних ракет.

"Панцырь-СМ-СВ", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Раніше Defense Express розповідав про те, як рашисти сотнями "збивають" ракети від HIMARS. Як показали кремлівські пропагандони, для цього окупантам начебто "достатньо" всього лише ЗРК "Оса". Водночас, головним спікером на цьому відео виявився окупант з позивним "Гума", командир групи "Ёжики" батальойну "Эспаньола" (входить до складу так званих «внутрішніх військ "ДНР").

Читайте також: Польща купить в США аеростати AWACS, щоб "ловити" рашистські Х-55