xcounter
#

Рашисти переплутали ракетний крейсер з гранатометом, і один з окупантів тепер розповідає ЗСУ, як же так вийшло

98003
Рашисти переплутали ракетний крейсер з гранатометом, і один з окупантів тепер розповідає ЗСУ, як же так вийшло

Окупант скаржиться на нестачу бійців та погане оснащення бригади морської піхоти

У мережі з’явилося відео із допитом полоненого – у руках ЗСУ опинився цілий радіометрист з ракетного крейсера "Варяг" Тихоокеанського флоту ВМФ РФ, який тепер пояснює, як він опинився в Україні з гранатометом в руках.

"Герой" сюжету – такий собі Золотов Дєніс Андрєєвіч, який з 2014 року за контрактом проходить службу на крейсері "Варяг".

Читайте також: У ГУР "підслухали" розмови операторів Shahed: кого ще РФ залучає до своїх терористичних атак по Україні

У листопаді 2022 року через нестачу військовослужбовців був відправлений у 155-у бригаду морської піхоти, де Золотов "отримав посаду гранатометника" – колишній радіометрист каже, що хоча "морська піхота" звучить "гарно", але бригада не має належного забезпечення.

Так, рашистам видають старі автомати, одяг незадовільної якості, а замість розпіарених "Ратников" отримували інші бронежилети, в яких "незручно пересуватися" і взагалі вони "не пристосовані до виконання завдань" на полі бою.

Тут передусім варто згадати, що для РФ вже стало традиційною практикою утилізувати своїх морських піхотинців. Зокрема та сама 155-а бригада, до якої потрапив Золотов, з початку повномасштабного вторгнення вже зазнала низку поразок в Україні. Зокрема, нещодавно повідомлялося, що ЗСУ відправили в пекло розвідувальну роту, придану до 155-ї бригади.

Читайте також: Полонений розповів, як рашисти намагались врятувати ракетний крейсер "Москва" - багато трупів та повний провал з організацією