xcounter
#

Рашисти обстрілюють Запорізьку АЕС з артилерії: Україна закликала світ діяти заради безпеки людства

2859
ЗАЕС з 4 березня захоплена РФ
ЗАЕС з 4 березня захоплена РФ

Запорізька атомна електростанція - найбільша у Європі та має шість енергоблоків на 1000 МВт кожний, з 4 березня захоплена РФ

Сьогодні, 5 серпня, армія РФ здійснила дві серії обстрілів захопленої ними Запорізької атомної електростанції. Перший епізод зафіксовано о 14:30, коли три вибухи стались біля промислового майданчика ЗАЕС.

В результаті, як повідомляє ДП "НАЕК "Енергоатом", була пошкоджена високовольтна лінія. В результаті на одному з шести енергоблоків спрацював аварійний захист, згодом він був відключений (також на ремонті до цього перебували два енергоблоки).

Читайте також: РФ відмобілізувала першу тисячу зеків: позбирали з 17 колоній від Карелії до Комі

ЗАЕС
ЗАЕС - шість енергоблоків на 1000 МВт кожний

Після цього з реактивних систем залпового вогню був завданий удар по місту-супутнику ЗАЕС - Енергодару. Була знищена електропідстанція через що 6 з 7 мікрорайонів міста залишились без світла. Також не працює водозабірна станція і місто залишилось без води.

Вже ввечері рашисти знову обстріляли територію Запорізької атомної електростанції. Знову три вибухи, які тепер стались на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор. Серозні ушкодження отримали азотна-киснева станція та об‘єднаний допоміжний корпус.

"Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека", - йдеться у повідомленні "Енергоатому". Зазначається, що представники "Росатома" поспіхом покинули станцію ще перед обстрілом.

заес
Рашисти навіть не ховають те, що використовують ЗАЕС, як базу для військ

Водночас Міністерство закордонних справ України заявило, що з початку серпня в приміщення 1-го і 2-го блоків ЗАЕС, які виведені на ремонт, рашисти загнали військовий транспорт наповнений зброєю.

"Можливі наслідки влучання в діючий реактор рівноцінні застосуванню атомної бомби. Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу", - йдеться у повідомленні МЗС України.

Зазначимо, що вчора, 4 серпня, у традиційній для себе манері рашисти через власне так зване "міністерство закордонних справ" заявили, що "не відкидають можливість провокацій на ЗАЕС".

Читайте також: Росіяни "стукнули" в ДТП рідкісну машину до ракетного комплексу "Тополь" (фото)
ТЕГИ Війна