xcounter
#

Рашисти намагаються продати Індії винищувачі МиГ-35, які в них самі "не злетіли"

31512
Рашистський МиГ-35, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський МиГ-35, ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни позиціонують цей літак як "аналог" F-16 Block 70/72, але така подача "щось не спрацювала"

Під час виставки Aero India 2023 в Бангалорі, що тривала з 13 по 17 лютого, російська "ОАК" окрім Су-75 та Су-57 демонструвала також винищувач МиГ-35. Представники російського ВПК сподіваються, що їх Миг-35 таки зацікавить ВПС Індії, що досі використовують значну кількість винищувачів МиГ-29. Натомість рашисти обіцяють налагодити для індусів "єдину систему післяпродажного обслуговування". Про це йдеться в публікації порталу Financial Express.

Чи зацікавив Індію російський МиГ-35, і чи була укладена хоч якась домовленість про можливу поставку таких літаків за підсумками Aero India 2023 –даних поки нема. Але тут варто зазначити, що МиГ-35 "не злетів" навіть в строю рашистських "ВКС РФ", що мають в своєму розпорядженні до 10 літаків цього типу. Та надають перевагу купівлі винищувачів Су-35 та Су-57.

Читайте також: Індія нарешті "послала" РФ з її аварійними МиГ-29К, та купила у Франції палубний Rafale M
Рашистський МиГ-35, ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни досі позиціонують свій МиГ-35 як винищувач покоління "4++", як такий собі розвиток МиГ-29, що має на 50% більшу дальність польоту та може застосовувати широку номенклатуру ракет класу "повітря-земля". А головне – вони позиціонували свій МиГ-35 як такий собі "бюджетний аналог" американського багатоцільового винищувача F-16 Block 70/72. Але таке позиціонування не витримало перевірку практикою.

Як ілюстрація – РФ намагалась продати свої МиГ-35 Аргентині, яка має гостру потребу в оновленні своєї винищувальної авіації. І котра має проблему не тільки з обмеженістю свого оборонного бюджету, але й з тим, що Велика Британія дуже ретельно стежить за дотриманням збройного ембарго для аргентинців. Особливо – на поставку тих видів озброєнь, де використовуються комплектуючі британського виробництва.

Рашистський МиГ-35, ілюстративне фото з відкритих джерел

В теорії, Аргентина була б рада придбати російські МиГ-35, бо хоча б на ці літаки ембарго від Великої Британії не поширюється. Але тут всю справу зіпсувала патологічна жадібність росіян, через яку аргентинці передумали замовляти російський "аналог F-16 Block 70/72". І тепер натомість мають намір купити саме F-16, але вживані та із наявності ВПС Данії.

Читайте також: Індія продовжує спільні з РФ збройові проекти: завод з виробництва АК-203 випустив першу партію